donderdag 25 april 2024
Één van de kansen voor Marvilde: een vrije schop belandt precies op de kruising - Foto: Ronald Otter

Simpele winst Marvilde op verdedigend zwak Rood Wit

Meerveldhoven – De Veldhovense derby tussen Marvilde en Rood Wit werd eigenlijk al snel beslist door een vroeg doelpunt. Vanaf dat moment was er al geen sprake meer van een wedstrijd. Rood Wit mistte de overtuiging om er een echte derby van te maken en kon slechts door onoplettendheid van Marvilde in de 90e minuut tot scoren komen. Marvilde behoudt aansluiting met de kopgroep en voor Rood Wit worden de zorgen met de week groter.

Al in de 3e minuut scoorde Marvilde eenvoudig vanuit een vrije trap net buiten de punt van het strafschopgebied. Ties Bazelmans legde de bal in de 16, waar op de rand van het doelgebied twee Marvilde spelers vogelvrij stonden. Het was Twan Demin die van dichtbij simpel de 1-0 kon inkoppen.

Na 16 minuten had Roodwitter Marijn Franse de gelijkmaker op zijn schoen. Imad El Bali ontfutselde de bal van Marvilde verdediger Robbert Born, waarna de bal op 20 meter van het doel bij Marijn terecht kwam. Die kon ongehinderd op Sam van Rooij afgaan, maar de Marvilde keeper tikte de bal tot corner. Vier minuten later ging de eer naar Rood Wit keeper Mark Smulders die knap een inzet van Max van den Akker pareerde na een fraaie steekpass van Twan Demin.

Na een klein half uur was het wèl raak. Nadat een aanvallend Rood Wit de bal kwijt raakte, schakelde de thuisploeg snel over naar de aanval. Tayun Yilmaz werd door Jelle Born over de as van het veld diep gestuurd. De verdediging van Rood Wit opende zich helemaal voor Yilmaz en alleen voor Mark Smulders was het simpel om de 2-0 in het doel te schieten.

In de 2e helft werd al snel duidelijk dat Rood Wit niet bij machte was om de thuisploeg pijn te doen. Ook verdedigend lieten de gasten regelmatig steken vallen. Na een uur spelen werd dat opnieuw afgestraft. Het was weer Tayfun Yilmaz die een voorzet vanaf rechts van Max van den Akker kinderlijk eenvoudig recht voor het doel – zonder weerstand – kon binnentikken, 3-0.

Vijf minuten later volgde de mooiste aanval van de middag. Twan Demin ging op links diep en hield goed het overzicht door de bal naar de rechterkant te plaatsen. Max van den Akker stond achter in de 16 om de bal terug te leggen op de opkomende ex-Roodwitter Mark van Doorn. Die mocht de hoek uitkiezen om de 4-0 op het scorebord te brengen.

Een monsterscore lag op de loer, maar de vele aanvallen van Marvilde leverden geen doelpunt meer op. Door de aanvallende instelling van de Marvilde-verdedigers kon zelfs Marijn Franse nog, op aangeven van Jan van Hout, in de laatste minuut de eretreffer in de lange hoek van het Marvilde-doel tikken.

Veel schoot Rood Wit er niet mee op. De hekkensluiter speelde na het vroege tegendoelpunt verdedigend zwak en zonder overtuiging. De Roodwitters blijven dan ook afgetekend onderaan de ranglijst staan. Marvilde daarentegen behoudt na de meer dan verdiende overwinning aansluiting met de kopgroep en doet volop mee in de 2e periode.

3. Demin 1-0, 28. Yilmaz 2-0; 60. Yilmaz 3-0, 66. M. v. Doorn 4-0, 90. M. Franse 4-1

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, R. Born, v. Vark; J. Born, Demin, Bazelmans (80. v.d. Weijer); Yilmaz (74. d. Bie), Zeroual, v.d. Akker (74. Muti Nawabi)
Rood Wit: Smulders; Damman, S. Franse ( Ruijs), v. Beek, Slegers; Maes, Schellekens (64. Günüç), M. Franse; v. Hout, El Bali (64. Niekoop), Meulenbroek