dinsdag 21 mei 2024

“Jong” UNA sluit seizoen waardig af

Zeelst – De laatste competitiewedstrijd tegen JVC Cuijk op Sportpark Zeelst was alleen nog van belang voor de statistieken. Zowel voor UNA als JVC Cuijk stond er niets op het spel en beide clubs gingen in de voorbereiding voor de nacompetitie voor promotie. Trainer Jeroen van Bezouwen gaf zowat het complete eerste elftal vrijaf en tegenstander JVC verscheen ook niet in de sterkste opstelling. Bij UNA was Marc Höcher de nestor van het elftal en de rest van het team bestond uit “jonkies” en die leverden een fantastische prestatie af.

Voor aanvang van de wedstrijd werd afscheid genomen van Marc Höcher als speler van het eerste elftal. Marc is echter niet verloren voor de geelzwarten, want volgend seizoen gaat hij verder als assistent trainer en oefenmeester van de A-1 jeugd.

Een fris en enthousiast UNA trakteerde het publiek op een fraai duel met een inzet en verbetenheid waaraan sommige vaste waarden van UNA-1 nog een puntje kunnen zuigen. Toch kwam JVC Cuijk in de 27e minuut op voorsprong toen Sjoerd Booijen de 0-1 achter Robin van Iersel schoot. Lang konden de roodwitten niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later had Sil van Herwijnen de 1-1 er al in liggen.

Vlak na de pauze deponeerde Max v.d. Akker de 2-1 achter keeper Kevin de Bruin. In minuut 55 kopte Twan Demin op fraaie wijze de 3-1 op het scorebord. Vervolgens donderde en bliksemde het op Sportpark Zeelst en Pluvius trok alle registers open. Scheidsrechter Voncken nam geen enkel risico en riep alle spelers naar binnen.

Zo’n half uur later werd de wedstrijd hervat en aanvankelijk zag het ernaar uit dat het eerder 4-1 zou gaan worden dan 3-2. Toch werd het 3-2 toen een pegel van Lars Loermans in de 84e minuut onhoudbaar was voor Robin van Iersel. In de resterende tijd was er voor “Jong” UNA geen vuiltje aan de lucht en wer het seizoen afgesloten met 71 punten.

In de nacompetitie spelen de geelzwarten komende woensdag uit tegen Jong Almere City FC in het Yanmar Stadion, aanvang 20.00 uur. De thuiswedstrijd vindt op zaterdag 2 juni plaats om 18.00 uur.

Doelpunten:
27. Booijen 0-1, 29. v. Herwijnen 1-1; 48. v.d. Akker 2-1, 55. Demin 3-1, 84. Loermans 3-2

Opstellingen:
UNA: v. Iersel; Scheepers, Verhoeven, Tieben (79. J.Born), Fransen; R. Born, Höcher (86. Senders), Demin; Willems (66. v. Gerven), v. Herwijnen, v.d. Akker