woensdag 24 april 2024
Aanvoerder Stef Schellekens in duel met Chafik Mezziani - Foto: Chantal Straatman

Kansrijk Rood Wit gaat geflatteerd ten onder

Veldhoven-Dorp – In de laatste wedstrijd voor de winterstop trof hekkensluiter Rood Wit vanmiddag een team uit de hogere regionen van de 2e klasse, Mierlo Hout. De thuisploeg leed een onfortuinlijke nederlaag. Aan inzet, werklust en vechtlust kon je de thuisploeg niets verwijten, maar het ontbrak de Roodwitters aan een afmaker. Ondanks de vele kansen voor Rood Wit stond uiteindelijk na 90 minuten toch een 0-2 op het scorebord.

Het was een dramatisch begin voor Rood Wit. Binnen 3 minuten stond Mierlo Hout al op voorsprong. Trainer Mark Verbeek had er in de voorbespreking nog voor gewaarschuwd, maar het gebeurde alsnog. Een hoekschop van Thom Meeuwsen werd op de 16 meterlijn op doel geschoten door Chafik Mezziani. Ondanks dat er de nodige roodwitters in de baan van het schot stonden, verdween de bal toch in de uiterste onderhoek van het doel, 0-1. Even later mocht Rood Wit blij zijn dat een afstandsschot via de deklat over het doel heen ging. Wat een begin van de wedstrijd van de rode lantaarndrager tegen de nummer 4.

Maar …… Rood Wit richtte zichzelf op en na een kwartier nam de thuisploeg het initiatief over. Dat resulteerde in toch zeker een viertal opgelegde kansen. Na 18 minuten was het Loek Pardoel die op de rand van buitenspel (de grensrechters vlag ging omhoog) hard op doel kon schieten, maar doelman Milan Lebens redde met uitgestrekte arm. En daar bleef het niet bij. Mierlo Hout bakte er weinig meer van en de aanvallen van Rood Wit bleven op het doel van de gasten afrollen. In de 24e minuut verschenen 2 spelers voor de Mierlohoutse keeper, maar de voorzet vanaf rechts kon uiteindelijk niet binnen gewerkt worden door Loek Pardoel. Hij raakte de bal vlak voor de keeper verkeerd waardoor de bal voorlangs ging.

Maar Rood Wit bleef strijden. Een schot van Roy Kouwenberg ging twee minuten later rakelings naast. Weer vier minuten later had Loek Pardoel een vrije schop, die genomen werd tegen de zijlijn, vlak voor het doel voor het inkoppen, maar hij schampte slechts de bal met zijn hoofd. Twee minuten later mocht Pardoel alleen op keeper Lebens afgaan, maar zijn schot ging via het uitgestrekte been van de keeper naast. Vier minuten voor het rustsignaal schoof de vrijstaande Gerrit Breton vanaf de punt van het doelgebied de bal voor het doel langs. En een minuut later werd een perfecte voorzet van Michael Damman vlak voor het doel gemist door twee roodwit aanvallers. Mierlo Hout was geen schim meer van de eerste 15 minuten, maar kon de thee alsnog bereiken met de nipte 0-1 voorsprong.

Ook na rust was de werklust van Rood Wit niet verdwenen. De thuisploeg zat er steeds fel op als Mierlo Hout een aanval probeerde op te bouwen. Het duurde dan ook tot de 58e minuut dat de gasten pas weer eens een kans kregen. Een fraaie voorzet van Thom Meeuwsen werd door Chafik Mezziani op doel gekopt, maar de bal was een prooi voor Kees Heemskerk. In de 68e minuut kwam Rood Wit nogmaals goed weg toen een schot van Dani Deelen vanaf de 16-meterlijn via de buitenkant van de paal langs ging.

Met nog een kwartier te gaan had Michael Damman weer eens een perfecte vrije schop. Vanaf 20 meter tegen de zijlijn bediende hij Loek Pardoel, die de bal vlak voor de keeper slechts met zijn hoofd schampte. Zes minuten voor het laatste fluitsignaal lag de gelijkmaker op de voet van Jordan Evers. Vanuit de draai schoot hij de bal in de rechtsbovenhoek, maar keeper Lebens kon met de vuisten de bal er nog uittikken. En als je zelf alle kansen niet afmaakt, doet de tegenstander het wel. Twee minuten in blessuretijd was het een verkeerd geraakte bal via een sliding van Sami Hawedi (die een uitstekende wedstrijd speelde, en terecht werd uitgeroepen tot Man-of-the-Match). De geslepen Thom Meeuwsen profiteerde er van: 0-2

Rood Wit heeft gestreden voor wat het waard was, met passie en veel inzet. Kansen werden er ten overvloede gecreëerd, maar een afmaker ontbreekte. Een gelijkspel was minimaal verdiend geweest, maar daar kochten de Veldhovenaren weinig voor. Mierlo Hout ging er gelatteerd met de buit vandoor.

3. Mezziani 0-1; 90+1. Meeuwsen 0-2

Rood Wit: Heemskerk; Damman, van den Oever, van de Looij, Schellekens; Hawedi, Verbeek, Breton (68. Evers); Kouwenberg, Pardoel, Meulenbroek (73. Valies)
Mierlo Hout: Lebens; Aerts, den Ouden, van Thiel, van de Ven; Meeuwsen, Deelen, Rooijakkers; Mezziani, Lentjes (46. Martina), Magazi (82. Otte)