donderdag 28 maart 2024
Danny Das in de aanval - Foto: Ruud Bertels

Marvilde met beide benen terug op aarde

Meerveldhoven – Voetbal is een mooi spelletje. Als je wint wordt het nog leuker. Maar Marvilde heeft laten zien dat je geen wedstrijden kunt winnen als je niet 100% geeft. RKSV Heeze deed het prima en pakte verdiend de eerste punten in deze competitie waar Marvilde de eerste punten liet liggen. Geen man overboord overigens, 9 punten na vier wedstrijden is niet slecht. Alleen goed met de neus op de feiten gedrukt.

Marvilde was het grootste deel van de wedstrijd in de aanval, maar de echte pit ontbrak bij de blauwwitters. Heeze was tussen de 20e en 25e minuut kortstondig de bovenliggende partij. Na een drietal corners achter elkaar leverde in de 24e minuut een lange bal van achteruit de voorsprong op. Jorg van Galen werd diep gestuurd. Het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd door de scheidsrechter, waardoor Van Galen op Jeroen Keeris af kon gaan. Jeroen raakte het balletje breed nog wel aan, maar die kwam toch bij Ivo Moerenhout terecht. De aanwezigheid van Gijs Kiebert maakte het nog even lastig, maar in tweede instantie wist hij de bal toch in het verlaten doel te plaatsen, 0-1.

De grootste kans voor Marvilde kwam in de 30e minuut. Muti Nawabi gaf de bal vanaf links voor. Op de strafschopstip ging de bal voorbij aan Tayfun Yilmaz en bij de tweede paal mocht Steven Cools uithalen, maar zijn schot werd gekeerd door Vincent Jansen. In de 45e minuut nam Danny Das een corner op rechts. Bij de tweede paal kopte Tommy van de Wiel de bal voor het doel, waarna Stijn Louwers de bal intikte. Precies op de lijn hield de doelman van Heeze de bal tegen. Toch kwam de gelijkmaker nog voor de rust. In blessuretijd werd Muti Nawabi diep gestuurd. Ook nu stond de assistent met de vlag te wapperen, maar ook nu liet de scheidsrechter het spel doorgaan. Muti strandde op de doelman, maar de rebound was voor Tayfun Yilmaz, 1-1. De stand was weer gelijk getrokken en Marvilde leek na de rust de wedstrijd nog naar zich toe te kunnen trekken.

Niets was echter minder waar. In de 51e minuut schoot Tom Derkx vanaf 18 meter in de uiterste hoek wat de nieuwe voorsprong voor Heeze betekende, 1-2. Na 73 minuten ging Ivo Moerenhout op het Marvilde doel af. Met Tommy van de Wiel in zijn rug schoot hij op 16 meter op het doel. Jeroen Keeris bracht redding (corner). Een kwartier voor het einde vloog de vlam nog even in de pan. Ivo Moerenhout ging op het doel van Marvilde af en werd neergehaald door Stijn Louwers. Stijn kreeg geel, maar dat was volgens Moerenhout niet voldoende. De woorden die hij over had voor de scheidsrechter konden niet door de beugel van de scheidsrechter, waardoor Moerenhout met rood kon vertrekken.

Was dit dan de reddingsboei voor Marvilde? Nee ook dat mocht niet helpen. Steeds meer spelers gingen naar voren, waardoor de ruimtes achter steeds groter werden. Hiervan profiteerde Jorg van Galen in de 93e minuut. Diep gestuurd omspeelde hij Jeroen Keeris en plaatste de 1-3 in het verlaten doel. In de 96e minuut mocht hij ook nog een vrije trap nemen op 18 meter iets links. Feilloos trapte hij de bal in de kruising, 1-4.

Marvilde had een off-day en het collectief sterke RKSV Heeze won dan ook terecht op Sportpark Jongelingsveld.

24. Moerenhout 0-1, 45+1. Yilmaz 1-1; 51. Derkx 1-2, 90+3. van Galen 1-3, 90+6 van Galen 1-4

Marvilde: Keeris; Vroomen, Louwers, v.d. Wiel, Maessen; Cools, Kiebert, Das, Bertels; Nawabi, Yilmaz