zondag 25 februari 2024
De actie van Martijn van Dijk die aan de basis stond van de 2-0 - Foto: WIllem Binnendijk

RKVVO in 2e helft voorbij Irene

Oerle – Onder ongewoon warme en zonnige omstandigheden op Sportpark Heikant speelden SC Irene en RKVVO hun 4e competitiewedstrijd. Irene als nummer twee op de ranglijst was vastbesloten om deze positie te behouden en voor RKVVO (9e plaats) was het zaak om aansluiting te behouden in deze nog prille competitie.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en dat de kansen deze middag spaarzaam zouden zijn. Veel fysieke duels op het middenveld en amper uitgespeelde kansen. In de eerste helft had SC Irene een licht veldoverwicht en was nog het dichtst bij een openingsdoelpunt. In de 18e minuut ging een schot van Auke Houben, die op 12 meter recht voor het doel stond, net naast. Maar de fraaiste kans voor de gasten was in de 45e minuut. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied gaf Auke Houben een strakke voorzet die door Ferdi Janssen recht voor het doel gemist werd en voorlangs rolde tot opluchting van de gehele RKVVO defensie.

In de 2e helft kreeg het spelverloop langzaam maar zeker een kleine wending. RKVVO ging wat compacter spelen waarbij de afstand tussen de spitsen en de verdediging wat kleiner werd. Nu was het RKVVO dat een licht veldoverwicht opbouwde. De snelheid van Jordan Bujitu en Martijn van Dijk ging uiteindelijk de doorslag geven. Naast het keiharde werken van Bas van Doormalen in de spits kwamen zij meer en meer in het spel voor. In de 62e minuut was het een diepe pass van  Wesley van Reijen uit het middenveld die Martijn van Dijk in stelling bracht en uit diens rush naar het doel was het raak. Met buitenkant rechts had de keeper van Irene het nakijken in de verre hoek (1-0). Op dat moment een terechte voorsprong want Irene zakte in de 2e helft ver weg. Slechts door een aantal afstandsschoten konden ze het doel van RKVVO vinden maar dan staat daar altijd nog de betrouwbare sluitpost Sven van den Oever.

Nadat een kwartier voor tijd Ferdi Kanssen de bal nog over de kruising van het Oerlese doel liet scheren, was in de 76e minuut het verzet van Irene definitief gebroken. Uit een uitbraak was het Martijn van Dijk die zichzelf knap in de 16 meter vrijspeelde. Uit de overtal situatie die ontstond tikte Martijn de bal breed over een paar meter waardoor Jordan Bujitu de bal voor het intikken kreeg (2-0). SC Irene probeerde met de moed der wanhoop nog iets te forceren, maar Ferdi Janssen strandde van dichtbij op de goed uitgekomen Oerlese keeper Sven van den Oever, die zich fraai in de baan van het schot gooide. En even later moest van den Oever zich strekken om een afstandsschot net onder de lat vandaan te tikken.

Doelpunten:
62. v. Dijk 1-0, 76. Bujitu 2-0

Opstellingen:
RKVVO: v.d. Oever; Segers, Jasper Mol, Jansbeken, van Baren; van Reijen, Jorrit Mol, Vruggink (Sterken); Bujitu, v. Dijk (88. Vos), v. Doormalen (87. Jordi Verhoeven)
SC Irene: Kessels; Sierd Janssen, Gielen, Vermeulen (Curvers), Jochijms; Elmir, Thijssen, Martijn, Vallen (69. Ammi); Houben, Ferdi Janssen