vrijdag 26 april 2024
Muti Nawabi in duel met Murat Er, Danny Das kijkt toe - Foto: Ronald Otter

Marvilde blijft in degradatieproblemen

Meerveldhoven – De wedstrijd tegen RKTVV begon met één minuut stilte vanwege het overlijden van Bram Bogers, oud-trainer van Marvilde in de jaren 90. Hierna kon Marvilde het, ondanks een vroege voorsprong niet bolwerken tegen het sterke RKTVV uit Tilburg. In de tweede helft had Marvilde een paar mogelijkheden om het tij te keren, maar het geluk ontbrak op die momenten.

Al in de 5e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Een corner van Muti Nawabi werd bij de tweede paal ingekopt door Tommy van de Wiel. Die bal werd weggewerkt, maar kwam weer bij Muti Nawabi terecht. Met een schijntrap op de rand van het strafschopgebied speelde hij een tegenstander uit om vervolgens de bal in het doel te schieten, 1-0. Tien minuten later was het aan de andere kant Miquel ten Brink die op de punt van het 5-meter gebied alleen voor Richard Prinsen uit kwam. Zijn inzet werd door Richard gestopt en de rebound, op de achterlijn, was te moeilijk, waardoor de bal voor het doel langs ging. In de 17e minuut nam Thomas Horvers een vrije trap midden voor het doel op 23 meter. Richard Prinsen dook de bal uit zijn linker beneden hoek. Op het half uur mocht Samir Medic drie man voorbij lopen. Zijn schot op de rand van het strafschopgebied kwam buiten bereik van Richard Prinsen op de paal terecht.

Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam dan ook in de 37e minuut, al was de aanleiding helemaal in handen van de scheidsrechter. De onpartijdige assistent-scheidsrechter had goed gezien dat de ingooi voor Marvilde was, maar de scheidsrechter was eigenwijs en gaf de bal aan de bezoekers. Bob Vroom profiteerde daarvan, kwam vrij voor Richard Prinsen en maakte geen fout, 1-1. Vier minuten later omspeelde Bob Vroom de doelman van Marvilde. Hij scoorde niet zelf, wat iedereen verwacht had, maar gaf de bal voor. Hier stond Samir Medic er nog beter voor en die had dus geen moeite om de bal in een leeg doel te schieten, 1-2.

Na de rust moest Marvilde komen en dat deed het ook. Rond de 70e minuut waren er een paar kansen. Muti Nawabi gaf de bal vanaf links naar de rechterkant. Hier gaf Tommy Boogers de bal voor. De keeper werkte de bal bij de eerste paal weg, maar die kwam ideaal voor de voeten van Danny Das. Danny schoot met binnenkant voet hard op de paal. In de volgende aanval kwam de bal van Danny Das aan de rechterkant van het veld bij Tommy Boogers midden voor het doel terecht. Doelman Jeffrey van Gestel was uit zijn doel, maar nu ging de bal tegen de andere paal.

Een kwartier voor het einde kwam de bal na een combinatie tussen Danny Das en Tommy Boogers voor het doel waar Jasper Jakobs een teenlengte tekort kwam om de bal bij de eerste paal binnen te tikken. In de laatste 10 minuten maakte RKTVV dan uiteindelijk duidelijk het verschil. Miquel ten Brink schoot vanaf 16 meter in het doel voor de 1-3 (79e) en vier minuten voor het einde mocht Samir Medic zijn tweede van de middag maken in een leeg doel, 1-4.

Door deze nederlaag is de achterstand van Marvilde op de nacompetitie plaatsen nu opgelopen tot 6 punten. Alleen een wonder lijkt Marvilde in de laatste vijf wedstrijden nog te kunnen redden. Dat zou dan volgende week een begin moeten krijgen in de uitwedstrijd in Oss tegen TOP, de huidige nummer drie.

5. Muti Nawabi 1-0, 37. Vroom 1-1, 41. Medic 1-2; 79. t. Brink 1-3, 86. Medic 1-4

Marvilde: Prinsen; v. Vark, Louwers, d. Wiel, Cools; Das, Bazelmans, Nawabi (74. Jakobs (85. Martens)), Bartholomeus; Boogers, v.d. Bogaard
RKTVV: v. Gestel; Ansoe, Arewa, Vroom (52. Nahr), Allach, Er, t. Brink, Medic, Horvers, Jama, d. Kok