donderdag 18 april 2024
Marvilde-verdediger Michael Maessen blokkeert een schot van een NEC aanvaller - Foto: Ronald Otter

Marvilde kan het niet bolwerken tegen NEC

Nijmegen – Na drie gelijke spelen en één nederlaag in 2017 volgde vandaag de uitwedstrijd tegen NEC. Weinig nederlagen, maar gelijke spelen leveren niet veel op, dus Marvilde is naarstig op zoek naar een driepunter. De thuiswedstrijd tegen NEC leverde in de laatste minuten een 2-1 overwinning op en vóór de wedstrijd van vandaag stond NEC drie punten voor op Marvilde. Na een voorsprong voor Marvilde in het eerste kwartier was NEC uiteindelijk de terechte winnaar door Marvilde met maar liefst 6-1 de grootste nederlaag van deze competitie te bezorgen.

Al in de vierde minuut moest Richard Prinsen handelend optreden. Een corner vanaf links van Paul la Feber werd midden voor het doel ingekopt door de sterke laatste man Clarence Hasselbaink. Lange tijd was NEC alleen gevaarlijk bij vrije trappen en corners, maar Marvilde was bij de eerste de beste kans wèl meteen trefzeker. In de 13e minuut gaf Michael Maessen een perfecte voorzet vanaf de linkerzijlijn net over de middenlijn. De bal viel bij de tweede paal precies over de verdediger en Muti Nawabi liet de bal op zijn hoofd vallen. De keeper was kansloos toen de bal in de verre hoek viel.

Twee minuten later nog een keer een vrije trap van NEC aan de rechterkant op 30 meter. La Feber schoot ineens op doel en Richard Prinsen kon de bal met moeite tot corner verwerken. Zeven minuten voor rust viel de gelijkmaker. Dit doelpunt was niet bepaald goed uitgespeeld, maar Marvilde kreeg de bal niet uit het eigen strafschopgebied. Na enkele klutsballen schoot Bob Rossen vanaf de rechterkant in het strafschopgebied. Hij raakte de bal eigenlijk helemaal verkeerd, maar daardoor kwam deze bij Alex Kwieman terecht. Hij stond op 6 meter van het doel helemaal vrij en had geen moeite om de 1-1 in het doel te tikken.

Na de thee ging het snel helemaal fout. Na een paar minuten kreeg Paul Frenken alle gelegenheid om de bal vanaf 23 meter in de kruising te schieten, 2-1. In de 68e minuut ging Alex Kwieman richting Richard Prinsen over de as van het veld. Vincent Bartholomeus liep langs hem en zette zijn lichaam goed in om met een schouderduw Kwieman tegen te houden. De scheidsrechter zag dit echter anders en gaf Vincent de rode kaart. De vrije trap op 20 meter werd simpel in het doel geschoten door Bob Rossen, 3-1. Twee minuten later dacht Richard Prinsen de bal op te rapen, maar Younes Corty was hem te snel af en tikte de bal in het lege doel, 4-1. Weer vijf minuten later kwam Max Ukusare vanaf rechts op Richard Prinsen af. Hij plaatste de bal rustig langs de Marvilde-doelman, 5-1. Zeven minuten voor het einde kwam Ukusare nog een keer alleen voor Prinsen, maar deze keer pakte de Marvilde-doelman de bal voor de voeten van de aanvaller weg. In de 86e minuut werd Bob Rossen vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied en hij plaatste de bal in de hoek van het doel, 6-1. In de 88e minuut stoomde Mahdi Mohammed ook nog een keer op aan de rechterkant. Zijn schot werd door Richard Prinsen over de lat gebokst.

Marvilde heeft geen enkel moment aanspraak kunnen maken op de overwinning en na de rode kaart 20 minuten voor het einde speelde NEC een heerlijke wedstrijd wat uitgedrukt werd in een dikke overwinning.

Marvilde: Prinsen; Maessen, v.d. Wiel, v. Vark, Bartholomeus; Kiebert (60. Boogers), v.d. Steen (65. Bazelmans), Nawabi (70. Cools), Jakobs, v.d. Bogaard, Das