dinsdag 28 mei 2024

Ongelukkig tegendoelpunt velt Rood Wit

Eindhoven – De uitwedstrijd tegen RPC verloor Rood Wit met het kleinst mogelijke verschil. Een voor Rood Wit ongelukkig tegendoelpunt besliste na 24 minuten al de wedstrijd. Het was een rommelige wedstrijd waarbij de lange bal veelvuldig werd gehanteerd. Rood Wit kreeg daarbij weinig kansen om de stand gelijk te trekken. Scheidsrechter De Wit uit Oss floot verscheidene keren niet bij vermeende overtredingen hetgeen binnen en buiten het veld regelmatig tot gemor leidde.

Het was zeker geen hoogstaand duel. RPC staat na deze wedstrijddag op verliespunten bovenaan de ranglijst in de klasse 2H. Aan het spel van de gastheren was dat niet waar te nemen. Wel was RPC zeker in de eerste helft de beter combinerende ploeg. In de 25e minuut scoorde RPC-er Joris van de Steen met een houdbare curve-kopbal van de 16-meterlijn, die precies onder de lat achter de Rood-Wit-goalie het doel in viel.
Bij de luchtduels kwam Rood-Wit steeds lengte en duelkracht tekort. Na ruim een half uur onderschepte Waldir Lima Dos Santos (Junior) de bal op de helft van de tegenstander. Bij deze aanval legde hij de bal keurig breed op de opgekomen Stef Fasen, wiens schot helaas voor het doel langs ging over de achterlijn. Kort hierna had Junior een prachtige individuele actie en schoot de bal hard richting doel. Enkele roodwitte supporters maar ook de RPC-trainer dachten aan een doelpunt. Echter, de bal kaatste op de paal van het vangnet het vangnet in.

In de rust wisselde trainer Robbert Verhoeven de geblesseerde Gideon Pieschel voor Jan van Hout. Ook Nigel Kempers – met geel op zak – ging douchen voor Stef Schellekens. In de tweede helft probeerde Rood-Wit het wel, maar de RPC-verdediging hield stand. In de blessuretijd had Roodwitter Robert Bettgens nog een venijnig schot op het RPC-doel dat rakelings voor het doel tot corner werd verwerkt.

Doelpunten:
25. v.d. Steen 1-0

Opstelling:
Rood Wit:  Smulders; Zondag, Bettgens, v. Beek, Damman, Brugman, Kempers (46. Schellekens), v. Doorn, Pieschel (46. v. Hout), Lima Dos Santos, Fasen (69. Kluijtmans)
RPC: Verhoeven; Flanagan, v.d. Steen, Scheepers, Ackermans, v. Vlerken, v.d. Velden, Strijbosch, Solomon Gebre Dingil, Franklin, Merrienboer