vrijdag 26 april 2024
Balcontrole op het middenveld bij Mark Vruggink - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO overtuigt niet in zeer matige wedstrijd

Oerle – Onder een warme voorjaarszon was het voor de toeschouwers prima toeven op Sportpark de Heikant. Maar in tegenstelling tot het fraaie lenteweer was de wedstrijd tussen RVVO en Blerick alles behalve een warme vertoning. Blerick kwam voor 1 punt en liet het aanvallen aan RKVVO over en RKVVO was niet bij machte om het Venlose bolwerk te kraken. Zo ontspon zich een matige wedstrijd waar de spelers maar geen vat op kregen.

In de hele eerste helft waren er voor beide ploegen nauwelijks kansen te noteren. In de 42e minuut floot de solide leidende scheidsrechter Loontjes voor een vrije trap in het voordeel van Blerick en uit de voorzet was het na doorkoppen bij de tweede paal raak voor Blerick. Staande op de doellijn was het Blerick spits Jimmy Teelen die de 0-1 liet aantekenen. Een doelpunt wat uit het niets viel en volkomen tegen de veldverhouding in.

In de 2e helft zette RKVVO wat meer druk op het Limburgse doel,  maar echte grote kansen voor RKVVO leverde dit nauwelijks op. En als er dan werkelijk gevaar was stond er altijd nog Blerick-goalie Frank Decker die een betrouwbare sluitpost genoemd mag worden. In de 70e minuut was er een harde kopbal van Bart Sanders die hij vakkundig uit zijn doel dook met een katachtige reactie. In de 90e minuut had Blerick geluk dat de vrije trap van Bas van Doormalen enkel de lat toucheerde. De toeschouwers hadden zich al verzoend met een nederlaag toen diep in blessuretijd uit een scrimmage de bal op de 16-meterlijn, recht voor het doel, voor de voeten viel van Jordan Bujitu. Hij wist wel raad met deze buitenkans (1-1). Al met al gerechtigheid in een kwalitatief slechte wedstrijd. Beide ploegen kregen een puntje en meer zat er voor beide ploegen ook echt niet in.

42. Teelen 0-1; 93. Bujitu 1-1

Opstelling:
RKVVO: Verhoeven; v. Reijen, Sesink, Mol, Antonis (71. Soetens); Vruggink (v.d. Ven), v. Doormalen, Offermeijer (83. Jansbeken); v. Dijk, Sanders, Bujitu
Blerick: Decker; Kaplan, Zeevenhoven, Holla, Roumimper, v. Liempd (Rohwer), Gerdes, Bahari, Bömers, Teelen, Sanders