zaterdag 20 april 2024
Aanvoerder Danny Das en Tom Vroomen in gevecht om de bal - Foto: Ruud Bertels

Marvilde duidelijk de mindere tegen FC Eindhoven

Meerveldhoven – Na de (gelukkige) overwinning vorig weekend in Someren, mocht Marvilde zich mede-koploper noemen, maar na vandaag weet Marvilde ook dat er beduidend betere ploegen in deze competitie zitten. FC Eindhoven AV kwam naar Meerveldhoven en bleek duidelijk een maatje te groot. Geen schande, want Eindhoven is in deze vorm één van de kampioenskandidaten in de tweede klasse F.

In de 7e en 9e minuut waren er kansen voor Gino de Wijs (vanaf rechts, na verkeerde balaanname Wouter van Vark) en Abdelauoli Azmani (na een voorzet vanaf rechts van Jordi van Meurs), maar twee keer kon Sam van Rooij met de vuisten redding brengen. In de 14e minuut werd een corner uitverdedigd, maar deze kwam op links bij Gino de Wijs terecht. Vanaf 25 meter schoot hij een zwabberschot op doel en dit verdween achter Sam van Rooij in het doel, 0-1. Tien minuten later kwam een passje van Danny Das vanaf rechts bij Max van den Akker terecht. Zijn inzet werd tot corner verwerkt door Cas Peters. In de 27e minuut mocht Gino de Wijs aanleggen voor een vrije trap op 30 meter; zijn pegel verdween snoeihard in het doel, 0-2. Vier minuten later was het weer Danny Das die Max van den Akker aanspeelde. Nu vanaf links en weer was Cas Peters de winnaar. Vier minuten voor rust kon Jordi van Meurs diepgaan op rechts. Zijn voorzet kon op zeven meter ingeschoten worden door Azmani, maar Sam van Rooij kon knap redding brengen.

De tweede helft begon met een schot van Ties Bazelmans vanaf 20 meter, maar de doelman van FC Eindhoven had hier niet veel moeite mee. In de 57e minuut werd Ferd Pasaribu gehaakt in het strafschopgebied en de toegekende strafschop werd ingeschoten door Azmani, 0-3. Invaller Leon-Payo kreeg na een uur een uitgelezen kans op de 0-4, maar hij schoot van dichtbij hard op de uitgekomen Sam van Rooij. Twintig minuten voor het einde was er eindelijk een grote kans voor Marvilde. Max van den Akker was eerder bij de bal dan Cas Peters, maar de doelman kon de bal tegenhouden. De rebound was op 15 meter voor Tayfun Yilmaz. Hij vond Nick van de Berk op de doellijn als tegenstander. Op zich was dat jammer, want Eindhoven geloofde het allang en met een treffer had het hardwerkende Marvilde misschien toch nog iets kunnen bereiken.

Vijf minuten voor het einde scoorde Marvilde dan toch nog de eretreffer. Een schot van Ties Bazelmans op 20 meter werd van richting veranderd door Tayfun Yilmaz, waardoor de doelman van Eindhoven verslagen was, 1-3. In de laatste minuut ging Max van den Akker nog diep op rechts. Zijn voorzet werd weggewerkt, maar Danny Das mocht hierdoor op 15 meter nog uithalen. Zijn schot werd met de voeten gered door Cas Peters. Marvilde heeft gestreden, maar dit FC Eindhoven was eenvoudigweg te sterk.

14. de Wijs 0-1. 27. de Wijs 0-2; 57. Azmani 0-3, 85. Yilmaz 1-3

Marvilde: v. Rooij; Vroomen, R. Born, v.d. Wiel, v. Vark (46. Maessen); Bertels, Kiebert (46. Bazelmans), Das, v.d. Weijer; v.d. Akker, Yilmaz
FC Eindhoven AV: Peters; Reker, v.d. Berk, Schoonheijm, Verbeek; d. Wijs, Pasaribu, Wall, v. Meurs (73. d. Haas); Azmani (Leon-Payo), v. Rooij (89. Dominguez)