dinsdag 23 april 2024
Twan Demin lobt de bal over doelman Jannes Verhulst, 2-0 - Foto: Evert Geurts

Marvilde eenvoudig naar volgende bekerronde

Meerveldhoven – Marvilde speelde de laatste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker. Na een nederlaag bij Nemelaer en een thuisoverwinning thuis tegen Wilhelmina’26  (1-0) uit Wijk en Aalburg moest vandaag gewonnen worden van 2e klasser Helvoirt om verder te bekeren. Na een stroef begin bleek dat dit totaal geen probleem was en met 5-0 kwam Helvoirt er nog bijzonder genadig vanaf.

De eerste twintig minuten gingen gelijk op. Helvoirt begon sterk, kreeg kansen en Marvilde stelde daar via Twan Demin enkele afstandsschoten tegenover. Net voor het half uur leverde een verdedigende fout bij Marvilde een kans op voor Noah Geurtz van de bezoekers, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor Sam van Rooij. In de tegenaanval kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Twan Demin. Zijn schot smoorde in de verdediging, maar viel voor de voeten van Ferry Aerts, die de 1-0 in de korte hoek schoot.

Vijf minuten later had Jordan Bujitu de bal voor het inkoppen bij de 2e paal na een perfecte voorzet van Yurjen de Jongh. Bujitu kopte echter miraculeus naast de bal. In de 37e minuut viel eigenlijk de 2-0. De ingetikte bal van Jordan Bujitu ging over de doellijn, maar werd niet tot doelpunt gepromoveerd. De scheidsrechter stond te ver weg en de grensrechter van Helvoirt gaf wijselijk aan dat hij het niet gezien had.

Vijf minuten voor rust werd de score dan toch verdubbeld. Een lange bal van Robbert Born achter de verdediging van Helvoirt werd knap gecontroleerd door Twan Demin. Zijn lobje over de uitgekomen doelman verdween in het lege doel, 2-0. In de laatste 2 minuten kapte Jordan Bujitu zich nog knap vrij op 8 meter van het doel, maar hij aaide de bal en dus kon de doelman de bal oprapen. Meteen hierna kopte Twan Demin op 5 meter een corner van Anwar Janssen nog over.

Marvilde grossiert kansen in 2e helft

In de tweede helft was Marvilde helemaal los en viel er bijna elke minuut een kans te noteren. Na twee minuten passte Clint van Doorn op Anwar Janssen, maar die schoot net binnen het strafschopgebied voorlangs. In de 50e minuut pikte Ferry Aerts de bal op 40 meter van het doel op en ging alleen richting de laatste Helvoirtse verdediger. Deze werd vakkundig het bos ingestuurd waarna zijn schot goed was voor de 3-0. Weer drie minuten later werd Clint van Doorn neergelegd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd echter slap ingeschoten door Twan Demin, zodat de keeper redding kon brengen.

Op het uur was het weer Clint van Doorn die Anwar Janssen midden voor het doel vrij voor de doelman zette, maar opnieuw bracht doelman Jannes Verhulst redding. Met nog een kwart wedstrijd te spelen nam Robbert Born een vrije trap rond de middenlijn. Zijn trap werd geheel vrijstaand ingekopt door Twan Demin, 4-0. Weer 2 minuten later ging Ferry Aerts vanaf links alleen richting de doelman die de inzet kon verwerken tot hoekschop. Die werd kort genomen op Robbert Born en Robbert schoot de bal snoeihard bij de eerste paal in de kruising, 5-0. Jordan Bujitu schoot hierna nog tegen de lat, maar daarna geloofde Marvilde het wel en Helvoirt was allang klaar met deze wedstrijd.

30. Aerts 1-0, 38. Demin 2-0; 50. Aerts 3-0, 65. Demin 4-0, 68. R. Born 5-0

Marvilde: v. Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn (82. Wilting), Demin, de Jongh (60. Megens); Anwar, Aerts, Bujitu (82. Yilmaz)