vrijdag 19 april 2024

Marvilde en Geldrop in evenwicht

Geldrop – De eerste klasse is duidelijk een ander niveau dan vorig seizoen de tweede klasse. Elke wedstrijd moet de instelling goed zijn, anders zullen er weinig punten gehaald worden. Bij Marvilde is dat tot nu toe prima voor elkaar, maar veel punten heeft dat nog niet opgeleverd. Vandaag bij Geldrop was Marvilde in de eerste helft veel beter, maar liep het na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Bij rust was het evenwicht terecht hersteld. In de 2e helft waren de grotere kansen en het veldspel echter meer aan de kant van Geldrop. Toch kon iedereen wel vrede hebben met de 2-2 eindstand, al zullen beide kampen ook zeggen dat ze hadden kunnen winnen.

Marvilde begon sterk en hield de thuisclub bijna de gehele eerste helft op de eigen helft. Helaas had Geldrop in Wessel van Moorsel een speler die 2 lange ballen van achteruit op identieke wijze afwerkte. De eerste keer was dat in de 7e minuut. Van Moorsel werd diep gestuurd over de as van het veld, werd niet meer achterhaald en schoot de 1-0 diagonaal in het doel. In de 12e minuut gaf Robbert Born een voorzet, waarop Clint van Doorn bij de tweede paal kwam inglijden, maar hij kwam een teenlengte te kort. Na een kwartier bleef de bal bij een aanval van Marvilde hangen in het strafschopgebied. Een verdediger werkte de bal weg terwijl doelman Len van Gestel Sil van Herwijnen torpedeerde. Een strafschop was hier zeker mogelijk geweest. Drie minuten later was er weer een lange bal van Robbert Born op Sil van Herwijnen. Sil was nagenoeg tegelijk bij de bal als de doelman, maar kon deze net over Van Gestel tikken. De controle was echter weg en een verdediger kon uitverdedigen. De tweede keer dat Geldrop over de middenlijn kwam was in de 20e minuut. Weer een lange bal op Wessel van Moorsel en weer wist hij Sam van Rooij te verschalken met een mooie boogbal in de lange hoek, 2-0.

Marvilde was niet van slag en ging verder met aanvallen. In de 31e minuut leverde dat de aansluitingstreffer op. Youri van der Meer stoorde goed in de opbouw van Geldrop. Daardoor was de bal naar voren niet goed en kwam bij Clint van Doorn terecht. Clint gaf meteen door op Sil van Herwijnen. De doelman en laatste verdediger gingen naar Sil, maar die gaf een klein tikje naar links. Daar kon Gideon Pieschel de bal in het lege doel tikken, 2-1. In de 38e minuut gaf Youri van der Meer de bal voor op Sil van Herwijnen. Bij de eerste paal speelde Sil zich prima vrij en schoot op de punt van de 5 meter diagonaal de 2-2 in het doel.

In de 2e helft had de wedstrijd al snel beslist kunnen zijn. Na 2 minuten slalomde Jimmey Granviel een aantal verdedigers voorbij. Op de strafschopstip haalde hij uit, maar mikte net langs de kruising. In de 50e minuut gaf Clint van Doorn de bal voor en mocht Sil van Herwijnen de iets te hoge bal inkoppen. Deze belandde op het dak van het doel. In de 56e minuut kwam de grootste kans van de 2e helft. Wessel van Moorsel mocht op 7 meter van het doel aanleggen. Sam van Rooij was al uit het doel en alleen Robbert Born stond nog op de lijn. Toch wist Robbert de inzet weg te werken. Voor Marvilde kwam de grootste kans precies op het uur. Gideon Pieschel werd diep gestuurd en kwam vanaf links alleen op doelman Len van Gestel af. Zijn inzet werd gekeerd door de Geldropse sluitpost. Hierna was de strijd nog groot, maar werd het spelbeeld vooral bepaald door wissels, overtredingen en slecht uitspelen van mogelijke kansen. De wedstrijd eindigde dan ook in een terechte 2-2 puntendeling.

7. van Moorsel 1-0, 20. van Moorsel 2-0, 31. Pieschel 2-1, 38. van Herwijnen 2-2

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn (79. van Vark), Vroomen (72. Slegers), van den Boomen, R. Born; van Houtum (72. de Wijs), M. van Doorn, de Jongh; van der Meer, van Herwijnen (90. Megens), Pieschel (79. Weijers)
Geldrop: van Gestel; Renfrum, van Bosstraten (65. van Groningen), D. Dirkx, Schoonheijm (46. Beets); Adriaans (46. Bryson), Verstraaten, van Vlerken; Granviel (72. de Kort), van Moorsel (82. Quainoo), de Haas