donderdag 28 maart 2024
Rood Wit in de aanval - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit imponeert niet tegen NWC

Veldhoven-Dorp – Op sportpark De Korze speelde Rood Wit zijn tweede thuiswedstrijd op rij. Deze zondag was een oude bekende te gast: NWC uit Asten. Vorig seizoen walste Rood Wit nog met 5-1 over de Astenaren heen, maar deze zondag waren de rollen anders verdeeld. Ondanks het fraaie zonnige herfstweer scheen de zon na afloop niet voor de thuisploeg. In een wedstrijd die vooral voor rust voor de toeschouwers weinig te bieden had, trok NWC in de tweede helft (terecht) aan het langst end.

De eerste helft had voor de toeschouwers weinig te bieden. NWC had meer balbezit en speelde ook wat zelfverzekerder dan de Veldhovenaren. Het leverde door slordigheidjes echter nauwelijks een kans op. Het enige kansje voor de oranjezwarten wat de moeite van het vermelden waard was ontstond na 13 minuten. Youri van Brussel frommelde zich in het strafschopgebied langs een verdediger, maar zijn schot ging diagonaal voor het doel van de van TEC overgekomen Kees Heemskerk langs. Ook Rood Wit creëerde de eerste 45 minuten geen enkele kans. De terechte 0-0 stond dan ook bij rust op het scorebord.

Na de thee leek het spel weinig veranderd ten opzichte van de eerste helft. NWC had opnieuw meer balbezit zonder dat er echte kansen ontstonden. De Astenaren probeerden meer druk te zetten en dwongen een viertal hoekschoppen af, waar weinig gevaar uit ontstond. Maar een kwartier onderweg in de tweede helft werd dan toch de ban gebroken. Rood Wit meldde zich in het strafschopgebied van NWC, waarbij de gasten de bal aanvankelijk wat moeizaam konden wegwerken. Echter in de omschakeling lanceerde NWC een snelle counter: een diepe bal op Arne van Geffen werd door de aanvaller met links in de verre hoek gekruld, 0-1.

Als antwoord veranderde Rood Wit trainer Marc Verbeek het positiespel naar 4-3-3 en wisselde 2 spelers om meer aanvallend te gaan spelen. Dat gaf wel meer ruimte aan de NWC-aanvallers, die daar bijna van profiteerden. Na 71 minuten was het dan ook een perfecte pass op (opnieuw) Arne van Geffen, die vrijstaand voor het Rood Wit doel deze keer miste. In de 73e minuut lag de gelijkmaker op de slof van Giovanni van Bladel na een puntgave lange bal van Michael Damman. De Rood Wit aanvaller schoot de bal echter bij de tweede paal in vrijstaande positie hard over de kruising van het NWC doel. Het zou de grootste kans van Rood Wit in deze wedstrijd zijn.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal werd de hoop op een gelijkmaker echter door Luuk Castelijns de grond in geboord. Hij kreeg de bal achter in het strafschopgebied aangespeeld van Arne van Geffen en schoot hem hard en hoog in de korte hoek, 0-2. De wedstrijd was beslist.

61. van Geffen 0-1, 85. Castelijns 0-2

Rood Wit: Heemskerk; van den Oever, Schellekens, van Beek (84. Mandigers), van de Looij; Breton (67. Damman), Verbeek (84. Hawedi), Valies (67. Pardoel); van Bladel, Kouwenberg, van Kersbergen
NWC: Brüsewitz; Leenen, Henst, van dem Bosch, Verspeek; Bosch (88. van Empel), Hurkmans (78. Castelijns), Rijnders; van Gansewinkel, van Geffen, van Brussel (71. van Deursen)