zaterdag 27 april 2024
UNA-verdediger Louisben Jagt in duel met Samed Öztoprak - Foto: Thieu Vlemmix

UNA weigert zichzelf te belonen

Oss – Na negen competitiewedstrijden wordt het steeds duidelijker dat UNA te kampen heeft met een groot probleem: het maken van doelpunten. In verdedigend opzicht valt er niet veel te klagen en aanvallend eigenlijk ook niet. Niet, totdat het zestienmetergebied in zicht komt. Dan houdt het op voor de Zeelstenaren.

Ook op Sportpark De Rosheuvel in Oss was UNA heer en meester. Tot aan minuut dertien kwam O.S.S.’20 nauwelijks op de helft van UNA. De Zeelstenaren creëerden wel uitstekende kansen! Een listige kopbal van Brian Boogers eindigde via doelman Joep Hoefnagels in een corner en een schot van Juul Respen had ook een beter lot verdiend. O.S.S.’20 kwam sporadisch op de helft van UNA en toen dat in de dertiende minuut gebeurde was het ook meteen raak. Öztoprak waagde een schot en het stond zomaar 1-0.

Na rust veranderde niet veel in de verhoudingen van voor de pauze. UNA bleef pompen maar aanvankelijk zonder resultaat. Het gemis aan een scorende spits was dan ook in deze wedstrijd weer duidelijk merkbaar. Als het dan niet lukte via combinaties, dan moest het maar met een vrije trap: in de 56e minuut schoot Sten Senders vanaf een meter of 20 de 1-1 achter Hoefnagels. Daarna ging het kat en muis spelletje vrolijk verder, maar de UNA-kat speelde alleen maar met de Osse muis zonder een genadeklap toe te dienen.

Het werd dan ook weer een gelijkspel voor UNA, het vijfde al in deze competitie. En gelijke spelen schieten niet op!

13. Öztoprak 1-0, 56. Senders 1-1

UNA: Stoskovic; Horsten (60. N. van Boekel), Scheepers, Sijbers, Jagt; Boulghalgh, van Gerven, Boogers, van Rosmalen (77. R. van Boekel); Respen, Senders (60. van den Akker)