vrijdag 26 april 2024
De loepzuivere hattrick van Max van den Akker is in de maak - Foto: Ruud Bertels

Marvilde geeft Beerse Boys oorwassing

Meerveldhoven – Na drie nederlagen op rij viel vorig weekend tegen Wilhelmina´08 ineens alles op z´n plek bij Marvilde (5-0). Vandaag deed Marvilde het nog een keer dunnetjes over tegen Beerse Boys. Mogelijk hadden de bezoekers meer balbezit, maar de doelpunten (6 in getal) waren allemaal voor de thuisploeg. De drie verloren wedstrijden leverden een doelsaldo op van 2-9 en de twee wedstrijden daarna een doelsaldo van 11-0. Raar spelletje, dat voetbal.

De eerste helft ging gelijk op. Beerse Boys kreeg kansjes en ook Marvilde was een paar keer gevaarlijk. Dit leverde geen doelpunten op, maar plots was daar een vrije trap voor Marvilde. Die leek ongevaarlijk, maar met de trapkunst van Robbert Born weet je het maar nooit. De bal lag op 35 meter, maar Robbert wist deze toch met een gigantische pegel in het doel te kogelen, 1-0. Vijf minuten later werd de voorsprong ook nog verdubbeld. Tom Vroomen verliet zijn rechtsback positie en ging mee in de aanval. Bij de achterlijn aangekomen trok hij de bal terug op Jelle Born die de lange hoek vond, 2-0.

Acht minuten in de tweede helft kreeg Lars van de Sande een dikke kans. Hij mocht helemaal vrijgelaten inschieten op 15 meter, maar hij mikte te hoog. Dit paste precies in de wedstrijd voor Beerse Boys, niks lukte. Dit kwam helemaal tot uitdrukking na een uur spelen. Eerst gaf Danny Das een perfecte lange bal op Max van den Akker. Max ging alleen op doelman Rob Wilborts af en had alle tijd om te bedenken wat te doen. In de juiste stuit speelde hij de bal perfect over de uitgekomen sluitpost, 3-0. Eén minuut later tikte Tayfun Yilmaz door de verdediging en was Max van den Akker net eerder bij de bal dan de doelman. Max was hem dus gemakkelijk voorbij en had geen moeite om het lege doel te treffen, 4-0. In de 60e minuut mocht Tayfun Yilmaz vanaf links het strafschopgebied in gaan. Alleen voor de doelman plaatste hij de bal in de lange hoek, 5-0.

Hiermee was de wedstrijd uiteraard beslist. Beerse Boys mocht de bal hebben, maar wist hier weinig uit te creëren. Zeven minuten voor het einde schoot Dennis Schapendonk vanaf 18 meter en moest Sam van Rooij zich strekken voor een mooie redding, maar voor de rest waren de bezoekers kansloos. Vijf minuten voor het einde zorgde Max van den Akker met zijn derde doelpunt voor de 6-0 eindstand. Hieraan vooraf was een combinatie van Muti Nawabi met Tayfun Yilmaz gegaan. Meestal is Beerse Boys een erg lastige tegenstander voor Marvilde. Met goede spelers en veel fysieke kracht zijn ze vaak de winnaar. Vandaag was de ploeg uit Middelbeers echter kansloos en behaalde Marvilde zijn tweede grote overwinning op rij.

39. R. Born 1-0, 44. J. Born 2-0; 57. v.d. Akker 3-0, 59. v.d. Akker 4-0, 61. Yilmaz 5-0, 86. v.d. Akker 6-0

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, v.d. Wiel, R. Born, Vroomen (77. Maessen); Bertels, Bazelmans, J. Born (74. v.d. Weijer); Yilmaz, Das (74. Muti Nawabi), v.d. Akker
Beerse Boys: Wilborts; v. Korven, v. Bijsterveldt, v. Rooij, v. Heerbeek; d. Otter (46. v.d. Sande), Schapendonk, Willems; v. Spreuwel, J. Mulders (65. v. Beers), D. Mulders