zaterdag 20 april 2024
UNA-aanvallers Tielemans en Schijvenaars tegen HBS - Foto: FeBi

UNA in dying seconds voorbij HBS

Zeelst – Nooit is het saai bij wedstrijden van UNA. Altijd gebeurt er wel wat. Soms in het nadeel van de geelzwarten en dikwijls ook in hun voordeel. Ook afgelopen zondag speelde zich op Sportpark Zeelst een horror-scenario af. Het zwalkende HBS kwam naar de Sportlaan, maar uiteindelijk waren de “Kraaien” uit Den Haag een vogel voor de kat. Het duel tussen UNA en HBS was gezien de hele wedstrijd een kat en muis spelletje. UNA was de kat die gedurende 87 minuten speelde met de muis en daarna het spelletje meedogenloos afmaakte.

De gasten uit Den Haag kregen in de eerste helft nul kansen, terwijl de Zeelstenaren er legio kregen, maar vooral de pogingen van Brian Boogers waren niet goed genoeg voor een treffer. Het kansloze HBS kwam in de elfde minuut toch aan de leiding. Doelman Yannick Derix schoot de bal tegen Tidde Tromp en zag de terugspringende bal in zijn doel verdwijnen: 0-1. In de 39e minuut beging Thomas van Waesberghe een overtreding op Nick Tielemans en scheidsrechter Gansner beoordeelde dat als het onderbreken van een doelrijpe kans en HBS stond nog met tien man.

Na rust was de helft van de Hagenezen voornamelijk het toneel waarop de voorstelling zich afspeelde. De scoringskansen voor UNA werden minder dan in de eerste helft. Toch werd een schot van Pieter Jan Scheerlinck door keeper Hasper gekeerd en Boogers raakte de lat en kopte naast. Het einde van de wedstrijd kwam steeds dichterbij. In de 88e minuut was de geelzwarte kat uitgespeeld met de Haagse muis. Sil van Herwijnen bracht de stand op 1-1 en in blessuretijd vertoonde Brian Boogers zijn kunstje weer: 2-1. Daarna probeerde het team van trainer Hans de Koning de gelijkmaker nog te forceren, maar de tijd daarvoor was tekort. UNA staat weer op plaats drie!

11. Tromp 0-1; 88. v. Herwijnen 1-1, 91. Boogers 2-1

UNA: Derix; Scheepers, v. Dijk, Anpong (75. Willems), Scheerlinck; Bogaerts (61. v. Herwijnen), Bassou, Demin (85. Tieben); Schijvenaars, Boogers, Tielemans
HBS: Hasper; Frederico, Kalpoe, Tromp, v.d. Berbg, Schutte, Kaster (Harthoorn), v. Waesberghe, Klootwijk (55. d. Groot), Six, v. Pelt