zaterdag 20 april 2024
Mark van Doorn (4) kopt de 1-0 voorsprong voor Marvilde binnen - Foto: Willy Pieschel

Marvilde geeft degradatieduel tegen DOSKO uit handen

Meerveldhoven – Het zijn moeilijke tijden voor Marvilde. Vele afwezigen zorgen er wekelijks voor dat een opstelling maken een uitdaging is. Vandaag waren er maar 2 aanvallers over en dat zorgde ervoor dat Sam Weijers noodgedwongen in de spits stond. Hij was al helemaal niet fit en dat bleek ook in de 29e minuut toen hij vervangen werd door Sem van Rhee. DOSKO was er al niet veel beter aan toe. Dus deze wedstrijd van twee ploegen die niet in topvorm zijn bracht niet veel vreugde. DOSKO zou gedegradeerd zijn als ze vandaag verloren. Dat gebeurde uiteindelijk nog niet, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Na een voorsprong van Marvilde ging DOSKO in de blessuretijd met de overwinning naar Bergen op Zoom.

Het veldspel van DOSKO was de eerste helft beter, maar de eerste kans kwam in de 20e minuut voor Marvilde. Na een scrimmage voor het doel van DOSKO mocht Jorg Vroomen uithalen, voorlangs. Drie minuten later was de kans nog iets groter. Wouter van Vark ving een bal vanuit de verdediging op de middenlijn op en via Clint van Doorn en Anwar Janssen kwam deze weer bij Clint van Doorn terecht. Vanaf de achterlijn gaf hij kort terug op Anwar Janssen. Zijn schot vanaf de punt van het 5-meter gebied was te slap en recht in de handen van de jonge doelman Ouassim el Azzaoui.

Tien minuten voor rust was, ondanks het betere veldspel, pas de eerste echte kans voor de bezoekers. Marvin Bedaf schoot in vanaf 13 meter, maar te slap en via een aantal benen kwam de bal in handen van Sam van Rooij. Vijf minuten voor rust had Marvilde op voorsprong moeten komen. Sem van Rhee pakte op de middenlijn de bal perfect af van de laatste verdediger. Hij ging alleen op het doel af en links van hem kwam ook nog Gideon Pieschel mee. Sem had de bal beter breed kunnen en moeten leggen op Pieschel, maar hij koos ervoor om het zelf te doen. Zijn schot kwam op de paal en ketste terug het veld in. Een balletje breed op Pieschel had vrijwel zeker een doelpunt opgeleverd … Twee minuten voor de rust schoot Desmond Nagtzaam nog een vrije trap vanaf 18 meter op de vuisten van Sam van Rooij.

De tweede helft begon met kansjes over en weer, maar in de 64e minuut kwam Marvilde toch op voorsprong. Yurjen de Jongh nam een corner en bij de eerste paal kopte Mark van Doorn de bal in het doel: 1-0. In de 68e minuut was er eerst een schot van Yurjen de Jongh vanaf de rand van het strafschopgebied wat door de doelman uit de linkerhoek gedoken werd tot corner. Die corner kwam uiteindelijk bij Robbert Born terecht die vanaf 18 meter schoot. Ook deze inzet werd gered door doelman Dennis Verhoeven.

Een kwartier voor het einde kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een zondagsschot van Marouan Moukouh vanaf 25 meter vloog over Sam van Rooij in de verre hoek, 1-1. In de 79e minuut tikte Sam van Rooij een schot van Rob Dietvorst vanaf 23 meter over de lat. In de 84e minuut had Sem van Rhee een prima actie in huis. Sem ging 2 verdedigers voorbij en schoot uiteindelijk op doel. Helaas net voor het doel langs.

In de blessuretijd gebeurde ineens heel veel. Eerst was er een voorzet vanaf de achterlijn van Jorg Vroomen die door Anwar Janssen over gekopt werd. In de aanval hierna was er een opstootje en kreeg Rob Dietvorst zijn 2e en dus rode kaart. Hiermee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Door een ongelukkige actie in de verdediging van Marvilde mocht een aanvaller van DOSKO allen op het doel van Marvilde af gaan. Sem van Rhee ging in de achtervolging, maar stopte de aanvaller in het strafschopgebied door middel van een overtreding. Strafschop en gele kaart (geen rood, want geen dubbele straf). De strafschop werd genomen door Desmond Nagtzaam die geen moeite had om de 1-2 in het doel te schieten.

Marvilde had in deze wedstrijd de mogelijkheid om DOSKO het laatste zetje te geven maar door het eigen verlies en de slechte uitslagen in de overige wedstrijden is de situatie behoorlijk verslechterd. Degradatie is nu genaderd en de veilige 9e plek is nu 4 punten weg.

64. M. van Doorn 1-0, 75. Moukouh 1-1, 90+5. Nagtzaam 1-2 (str)

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van Vark, Vroomen, R. Born (70. Martens), Slegers; M. van Doorn, de Jongh; Janssen, Weijers (29. van Rhee), Pieschel
DOSKO: el Azzaoui; Rommens, Timmers, B. Dietvorst, den Heijer, Remery; R. Dietvorst, Nuytemans (58. Moukouh), Boukayouht (58. Gouni); Nagtzaam, Bedaf