woensdag 24 april 2024
Werklust en strijd leverden Rood Wit een verdiend punt op tegen De Valk - Foto: Chantal Straatman

Hard werkend Rood Wit speelt verdiend gelijk tegen De Valk

Veldhoven-Dorp – De Veldhovense 2e klasser Rood Wit is een groot deel van het seizoen al één van de degradatiekandidaten.  Toch kun je het spel van de Veldhovenaren zeker niet betitelen als degradatie-waardig. De Roodwitters stropen wekelijks hun mouwen op en knokken voor wat ze waard zijn. Soms pakt dat goed uit, maar te vaak trekt Rood Wit – ondanks de goede intenties – aan het kortste end. Deze zondagmiddag merkte de nummer 2 van de ranglijst, De Valk, dat het niet “zomaar even de punten in Veldhoven kon meepakken”. Rood Wit speelde een uitstekende wedstrijd, terwijl De Valk duur puntverlies leidde.

De eerste helft liet een onstuimig begin zien van De Valk, waarbij Rood Wit weinig had in te brengen. Levi van der Heijden had na 3 minuten al de mogelijkheid om de gasten uit een hoekschop op voorsprong te zetten, maar zijn schot ging rakelings naast. De Veldhovenaren herpakten zich snel en begonnen kansen te creëren. Zo kopte Bart van de Looij vanuit een hoekschop net naast. Niet veel later (12e minuut) was het, de uitstekend spelende, Loek Pardoel die met een afstandsschot de lat raakte. Rood Wit ging daarna door, waar De Valk nog niet echt wakker was. Dit leidde na 24 minuten tot de openingstreffer van Rood Wit: uit een hoekschop schoot Roy Kouwenberg via het been van Koen van Steensel binnen: 1-0.

Kort daarop had De Valk langszij kunnen komen, maar uit een hoekschop kopte Luc Nouwen van bijna op de doellijn naast. Ook een volley van Antonio Balta ging een minuut later naast. De gelijkmaker kwam echter alsnog, net voor rust. Uit een vrije trap van Luuk Broers werd een schot van Luc Nouwen gekraakt en was het Timo Boomkens die van dichtbij raak schoot, 1-1.

Na de thee bleef De Valk een magere indruk maken, terwijl Rood Wit knokte voor elke meter. De eerste kans was voor de gasten: Antonio Balta stuitte vrij voor doel op doelman Corné van der Heijden en Joran Vermeulen zag zijn inzet van de doellijn geruimd worden. Kort daarop was het Loek Pardoel die goed doorzette op rechts. Zijn voorzet werd bij de tweede paal net naast getikt door Gerrit Breton. Rood Wit bleef kansjes creëren. Zo ging in de 71e minuut invaller Nawid Sadat op links op keeper Dennis Verhoeven af. De Valkenswaardse goalie dekte de korte hoek, maar Sadat probeerde de bal om hem heen in de verste hoek te krullen; de bal ging net voor het doel langs.

Een kwartier voor tijd kwam De Valk toch op voorsprong. Door een inschattingsfout van de back van Rood Wit, kwam Antonio Balta op 16 meter vrij te staan. Zijn schuiver ging laag in de hoek van het Rood Wit doel, 1-2. Was dit de bevrijdende treffer voor De Valk? Nee hoor, want Rood Wit bleef doorgaan met goed veldspel. En dat leidde amper 10 minuten later al weer tot de gelijkmaker. Loek Pardoel schoot vanaf de 16 meter beheerst de bal in de bovenhoek, 2-2.

In de toegevoegde tijd had Rood Wit zelfs spekkoper kunnen zijn. Opnieuw was het Loek Pardoel die door mocht gaan op keeper Verhoeven, maar hij strandde in deze 1-op-1 situatie op de sluitpost van De Valk. Rood Wit behaalde een meer dan verdiend punt op het hoogstaande De Valk, terwijl de gasten uit Valkenswaard kostbaar puntverlies leden.

24. van Steensel 1-0 (e.d.), 43. Boomkens 1-1; 74. Balta 1-2, 82. Pardoel 2-2

Rood Wit: van der Heijden; Damman, van den Oever, van de Looij, Valies; Breton (68. Ruijs), Hawedi, Verbeek (80. Mandigers); Pardoel, Kouwenberg, van Gulik (60.Sadat)
De Valk: Verhoeven; Verberne, Manche, van Steensel (38. Boomkens), Thomassen; Broers, Smets, Balta, van der Heijden (58. Vermeer); J. Vermeulen, Nouwen