Marvilde geeft goed tegenstand aan TAC’90 maar verliest wel

Den Haag – De laatste weken behaalde Marvilde goede resultaten tegen FC Eindhoven en Geldrop (2x een 2-1 overwinning). Maar beide teams zullen tot aan het einde van de competitie met o.a. Marvilde strijden voor lijfsbehoud. Vandaag stond de eerste van drie ploegen op het programma die voor het kampioenschap spelen: TAC’90 in Den Haag, waarna Best Vooruit volgen en de week daarna Nemelaer. De thuiswedstrijd tegen TAC’90 werd met 2-0 gewonnen en deze zondag stond op het einde dezelfde stand op het scorebord. Deze keer voor TAC’90 al waren er zeker kansen voor Marvilde.

Het eerste kwartier ging gelijk op en pas in de 16e minuut ontstond de eerste mogelijkheid. Rensy Barradas van TAC’90 schoot vanaf 18 meter en Sam van Rooij bokste diens inzet met de vuisten weg. Net voor het half uur kwam Mohamed El Osrouti vrij aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn schot ging net voor het doel langs. Eén minuut later plaatste Barradas de bal vanaf de rand van het strafschopgebied richting doel, maar dit werd een prooi voor Sam van Rooij. Precies op het half uur was er een eerste echte kans voor Marvilde. Sil van Herwijnen gaf voor vanaf links en Sander Megens kopte midden voor het doel net over de verre kruising. Marvilde bleef goed meespelen en leek in de laatste minuut voor de rust op voorsprong te kunnen komen. Een voorzet vanaf links van Mitchell Slegers kon vrij ingekopt worden bij de 2e paal door Sil van Herwijnen. Hij kreeg echter een duw in zijn rug en hiermee was de kans weg.

De tweede helft begon ook goed. In de 50e minuut gooide Wouter van Vark op de middenlijn in naar Sander Megens, die de bal schuin naar voren plaatste op Sil van Herwijnen. Alleen voor de doelman bij de punt van het strafschopgebied wist doelman Dion van Wijk de inzet te stoppen met de voeten. Hierna volgden echter 6 mindere minuten die de wedstrijd beslisten. In de 52e minuut gaf Jesus Penate voor vanaf links en kon Aloisio Da Luz in het midden vrij inkoppen, 1-0. Zes minuten later was het Rensy Barradas die voorgaf vanaf links en na een misverstand in de verdediging van Marvilde kon Aimen Said de bal in het doel werken, 2-0. Hierna bleef Marvilde het proberen, maar de achterstand was simpelweg te groot tegen deze tegenstander.

In de 65e minuut kopte Mark van Doorn een corner vanaf links van Yurjen de Jongh naast. Een kwartier voor het einde moest Sam van Rooij nog een vrije trap vanaf de linkerkant bij de 1e paal weg boksen en in de 80e minuut schoot Robbert Born een vrije trap op rechts op 10 meter van de achterlijn ineens op doel. Dit schot werd door doelman Van Wijk over de lat getikt tot corner. TAC’90 was met de 2-0 stand allang tevreden, want hiermee werd de 2e periode gewonnen. Maar ongetwijfeld zal alleen het kampioenschap tellen voor de ploeg uit Den Haag. Marvilde speelde vandaag zeker geen slechte wedstrijd, maar de kansen werden niet benut en dat deed de thuisploeg wel en dus wonnen zij verdiend.

52. da Luz 1-0, 58. Said 2-0

Marvilde: van Rooij; van Vark, van den Boomen (87. van Gorp), R. Born, Slegers; M. van Doorn (75. Janssen), van Houtum, de Jongh (68. Vroomen); Weijers (68. C. van Doorn), van Herwijnen, Megens (87. Janssens)