woensdag 24 april 2024
AWC leek te buigen na de 3-1, maar hoe anders liep het weer .... - Foto: Ruud Bertels

Marvilde geeft winst alweer weg

Meerveldhoven – Hoe gemakkelijk had Marvilde het zich deze competitie kunnen maken. Al voor de derde keer gaf Marvilde vandaag in de laatste minuten een voorsprong van twee doelpunten weg. Tegen MOC’17 werd een 2-0 voorsprong uiteindelijk 2-3. Uit tegen HVCH werd 3-1 uiteindelijk 3-3 en vandaag werd 3-1 uiteindelijk 3-4. Met die 8 verloren punten in deze drie wedstrijden was handhaving nagenoeg zeker. Nu moet Marvilde op de laatste speeldag uit bij Brabantia winnen om nog de nacompetitie te halen (als Moerse Boys tenminste niet wint bij Beerse Boys en MOC’17 niet wint van NEC).

De eerste helft was Marvilde beter dan de bezoekers uit Wijchen. In de 11e minuut was er een vierdubbele kans. Ties Bazelmans zorgde ervoor dat Michael Maessen op de achterlijn terecht kwam. Zijn bal werd tegen de keeper geschoten door Jasper Jakobs, de rebound werd gemist door Luc Martens. De volgende rebound van Rick van den Bogaard werd geblokt en de rebound hierna werd door Ties Bazelmans over geschoten. Tien minuten laten kwam een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal bij Ties Bazelmans terecht. Ties gaf een tikje op Danny Das die met binnenkant voet van dichtbij in de hoek schoot. Helaas kon doelman Mark ter Haar de bal nog uit zijn rechter beneden hoek tikken tot corner. Die corner werd door Danny Das bij de eerste paal voorlangs gekopt.

In de 34e minuut scheerde een schot van Rick van den Bogaard vanaf 20 meter net over het AWC-doel. Eén minuut later viel dan uiteindelijk de openingstreffer. Wouter van Vark gaf de bal op Rick van den Bogaard die de bal van grote afstand over de uitkomende doelman lobde, 1-0. Maar vijf minuten later kwam AWC al weer op een gelukkige manier aan de gelijkmaker. Fren Stevens schoot vanaf 18 meter, waarna Vincent Bartholomeus de bal van richting veranderde en deze met een boog in de kruising viel, 1-1. Marvilde had het antwoord snel klaar door een schitterende knal net buiten het strafschopgebied van Danny Das. Hij schoot de bal diagonaal in de kruising, 2-1.

Vijf minuten na de rust leek de wedstrijd in het slot te gaan. Rick van den Bogaard ging op links de laatste verdediger voorbij in het strafschopgebied. Zijn inzet ging tegen de paal, maar de terugspringende bal kon niet meer ontweken worden door Tim Toonen, 3-1. AWC was rijp voor de genadestoot en Marvilde kreeg meerdere kansen om die uit te delen. In de 54e minuut ging Rick van den Bogaard aan de linkerkant richting achterlijn. Hij gaf de bal terug op Danny Das die de bal weer verder gaf op Ties Bazelmans. Zijn inzet werd gestopt door de doelman. Acht minuten later kwam Jasper Jakobs vanaf rechts naar de doelman. Ook deze inzet werd gestopt door de keeper.

In de 78e minuut kwam de eerste waarschuwing. Jaap Jansen stond alleen voor Richard Prinsen midden voor het doel op een paar meter. Richard wist knap te redden. Tien minuten voor het einde stond Jorrit Giesbers op diezelfde plek en schoot de aansluitingstreffer in het doel, 3-2. In de 86e minuut kwam Jaap Jansen vanaf de linkerkant naar binnen en plaatste de gelijkmaker achter Richard Prinsen, 3-3. Uiteindelijk viel dan in de blessuretijd ook nog de 3-4 in het doel. Fren Stevens mocht aan de linkerkant over de achterlijn oprukken en schoot de bal uit een moeilijke hoek in het doel, 3-4.

De vele afwezigen in de tweede helft van de competitie beginnen Marvilde op te breken. Vandaag moesten zelfs oudgedienden Rob van de Schoot en Nol van Zantvliet uit Marvilde 3 en Jeroen de Joode uit Marvilde 2 op de bank plaatsnemen. Daarnaast is er al de gehele tweede seizoenshelft een keepersprobleem door de zware knieblessure van Sten Otter. Vandaag zat de 15-jarige Jesper van de Meulengraaf als reservekeeper op de bank. Volgende week heeft Marvilde dus nog één kans om de directe degradatie af te wenden, uit bij Brabantia.

34. v.d. Bogaard 1-0, 39. Stevens 1-1, 39. Das 2-1; 50. Toonen 3-1 (e.d.), 78. Giesbers 3-2, 86. Jansen 3-3, 91. Stevens 3-4

Marvilde: Prinsen; Bartholomeus (63. v. Zandvliet), v.d. Wiel, v. Vark, Maessen, Cools, Bazelmans, Jakobs, Martens (75. v.d. Schoot), Das, v.d. Bogaard
AWC: t. Haar; v.d. Groes, Kramer, Loeffen Jansen, Stevens, Nieuwenhuis, Giesbers, Tangerink (72. Roos), Watson (60. Reuvers), Toonen