donderdag 28 maart 2024
RKVVO in de achtervolging bij weer een aanval van NWC - Foto: Willem Binnendijk

Opnieuw veel tegendoelpunten voor RKVVO

Oerle – Voor RKVVO stond er deze zondag niets meer op het spel: het eerste elftal is veilig en heeft geen degradatiezorgen. Toch zou het mooi zijn om de afgelopen 2 wedstrijden waarin de Oerlenaren maar liefst 10 tegendoelpunten moesten incasseren, snel te vergeten met een goede pot voetbal. Het liep anders omdat tegenstander NWC Asten nog streed om uit degradatiezorgen te komen.

Toch begon het goed voor RKVVO. Al binnen twee minuten lag de bal achter de doelman van NWC. De verdediging van NWC kon Jordan Bujitu niet afstoppen, waardoor RKVVO al snel de voorsprong greep: 1-0. NWC liet zich echter niet uit het veld slaan en herpakte zich vrijwel direct. De Astenaren gingen fanatiek op jacht naar de gelijkmaker en die leek zich al snel aan te dienen. De voorwaartsen van NWC, Martijn Ghielen en Sander van den Eijnde, kwamen beide in kansrijke positie, maar toonden te weinig doeltreffendheid in de afronding. NWC bleef de bovenliggende partij en kwam na ruim een half uur verdiend op gelijke hoogte. Van Deursen kopte een hoekschop van Arne van Geffen in de lange hoek raak: 1-1. Nog geen drie minuten later kreeg Mark Vruggink in de 16 meter de bal tegen de arm en ging de bal op de stip. Deze opgelegde kans op een voorsprong liet NWC zich niet ontgaan, het was opnieuw van Deursen, die deze keer vanaf de 11-meterstip de 1-2 op het scorebord liet zetten. Met deze tussenstand gingen NWC en RKVVO de rust in.

Na rust liet NWC RKVVO wat meer komen. RKVVO had het meeste balbezit en werd meerdere malen dreigend, zonder veel grote kansen te creëren. NWC verdedigde prima, al kreeg RKVVO een uitstekende kans. Bart Sanders verwerkte een voorzet van Jordan Bujitu bijna tot goal, maar de sluitpost van NWC Brüsewitz stond goed zijn mannetje en plukte de bal knap uit de lucht. NWC loerde op de tegenaanval en deed er alles aan om met de 3 zo belangrijke punten terug naar Asten te gaan. In de 77e minuut viel de beslissing: uit een corner kon Tom van Bussel de 1-3 binnenkoppen en de wedstrijd op slot gooien. RKVVO kon de slechte serie wedstrijden met veel tegendoelpunten niet wegwissen. Sterker nog, in de laatste minuut van de wedstrijd liet NWC het Oerlese doelnet voor de vierde maal bollen. RKVVO doelman kon een inzet van Van Deursen met moeite pareren, maar in de rebound had Sander van den Eijnde enkel nog een leeg doel voor zijn neus, 1-4.

NWC ging met de 3 belangrijke punten terug naar Asten en hoopt volgende week degradatie uit de 2e klasse te voorkomen. RKVVO daarentegen incasseerde opnieuw veel tegendoelpunten in een wedstrijd, en heeft komende zondag in de wedstrijd tegen Oranje Zwart iets recht te zetten.

2. Bujitu 1-0, 32. v. Deursen 1-1, 35. v. Deursen 1-2 (str); 77. v. Bussel 1-3, 90. v.d. Eijnde 1-4

RKVVO: Verhoeven; Sterken (Soetens), Segers, Mol, Joppen (Antonis); Vruggink, Offermeijer, v. Doormalen (Mol); Sanders, Bujitu, v. Dijk