donderdag 18 april 2024
Alle hens aan dek in UNA defensie met Petar Stoskovic en Willem Tieben - Foto FEBI

UNA bewaart spektakel tot laatste duel

Werkendam – Vorig seizoen zat de spanning voor de Zeelstenaren er al in. In de beslissingswedstrijd voor promotie naar de Tweede Divisie won de ploeg van Mark Schenning in Cuijk met 1-0 van HSC’21. Diezelfde spanning kennen we nu weer. Deze keer gaat het om te ontsnappen aan de promotie-degradatie competitie en ook deze keer gaat het tegen een streekgenoot van HSC Haaksbergen: HHC Hardenberg. UNA heeft drie punten meer dan de Hardenbergers, maar het doelsaldo van de Twentenaren is veel beter dan dat van de geelzwarten. Een gelijkspel voor UNA zou genoeg zijn, maar daar mag niet vanuit gegaan worden.

Met blessures en schorsingen heeft iedere club tijdens het seizoen te kampen. Gedurende de competitie viel dat voor de Zeelstenaren nog wel mee, maar juist tegen de sterkste amateurclub van Nederland; Kozakken Boys in Werkendam ontbraken drie belangrijke spelers. Aanvoerder Niek van Boekel, Nick Tielemans en Glenn Schapendonk waren geschorst. Ondanks dat de plaatsvervangers hun uiterste best deden was UNA niet opgewassen tegen een sterke ploeg als Kozakken Boys.

Eigenlijk kwam het team van Mark Schenning nooit echt in de wedstrijd. UNA kon gedurende het eerste half uur de nullen nog op het bord houden en kon slechts één kans noteren toen Mart v.d. Gevel over schoot. Keeper Petar Stoskovic had zijn handen vol, totdat hij in de 35e minuut moest capituleren bij een schot van Habtemariam: 1-0.

Na rust kon UNA ook geen vuist maken met maar één schot van Brian Boogers dat op de vuisten van doelman Nils den Hartog eindigde.
Kozakken Boys trainer Danny Buijs bracht het sterke wapen Madjer Lukoki in de strijd: een zware, geblokte aanvaller die razend snel is en die weet hoe hij moet scoren. Hij had slechts zeven minuten nodig om de eindstand op 3-0 te brengen.

Ondertussen won HHC thuis met 3-1 van VVSB en dat betekent dat aanstaande zaterdag op Sportpark Zeelst een van de belangrijkste wedstrijden van Nederland wordt gespeeld. UNA heeft genoeg aan een gelijkspel, maar winst voor HHC Hardenberg veroordeelt de geelzwarten tot de nacompetitie. Het zal druk zijn aan de Sportlaan!

Doelpunten:
25. Habtemariam 1-0; 83. Lukoki 2-0, 90. Lukoki 3-0

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; v. Weert, Tieben (80. v.d. Donk), Huijben, Scheerlinck; Sebregts, Stottelaar, R. v. Boekel; v. Wanrooij (53. v.d. Meer), v.d. Gevel, Boogers
Kozakken Boys: d. Hartog; Gaari, Moreira (60. Sonmez), Tavares, Stout, El Azzouti, Pollemans, Jongeneel (60. Jakoba), Monteiro, Abdulahi, Habtemariam (77. Lukoki)