vrijdag 29 maart 2024
Schapendonk en Boogers wachten in spanning op wat komen gaat - Foto FEBI

UNA houdt stoom op de ketel

Zeelst – Even zag het ernaar uit dat UNA weg zou gaan zakken in het moeras van de Tweede Divisie. Maar met negen punten uit de laatste drie wedstrijden maakten de Zeelstenaren duidelijk dat ze geen zin hebben in natte voeten. Door de overwinning op Jong Sparta (al zeven wedstrijden op rij ongeslagen), blijven de geelzwarten zo goed als zeker buiten de gevarenzone. Alleen “azijnzeikers” durven nog een spook te zien. Met nog twee wedstrijden te gaan en 41 punten in de pocket mag het niet meer fout gaan.

De uitwedstrijd op Spangen ging voor UNA met 4-0 kansloos verloren. Dat gebeurde in een periode waarin de geelzwarten niet zo lekker in het vel zaten en Pogba zijn plaats in de hoofdmacht van de Spartanen veroverde. Naarmate de poel des doods naderde kroop de ploeg van coach Mark Schenning uit de schulp. Twee wedstrijden op rij leverden al zes punten op en afgelopen zondag werden er nog drie aan toegevoegd tegen de ploeg van Ole Tobiasen.

Na enig aftasten kwam UNA al in de 7e minuut op voorsprong. Brian Boogers gaf vanaf de achterlijn de voorzet en Mart v.d. Gevel kopte op een paar meter van het doel de 1-0 achter doelman Michael Verrips. Lang kon UNA echter niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later had de Ghanees Felicia de gelijkmaker er in liggen, na een foute pass van Jeroen Stottelaar op het middenveld. In het restant van de eerste helft kreeg Jong Sparta nog enkele fraaie kansen via Ragnar Ache. In de 33e minuut sneed hij vanaf rechts het Zeelster strafschopgebied in, maar Petar Stoskovic redde uitstekend. Zes minuten later ging een schot van diezelfde Ache rakelings over de verre kruising van het UNA-doel. De rsustand bleef daardoor 1-1.

Na rust voerde UNA met de wind in de rug het tempo op. Al snel leverde dit een doelpunt op: Sander van Weert gaf vanaf rechts een verre voorzet die bij de tweede paal werd ingekopt door Brian Boogers: 2-1. Jong Sparta verweerde zich heftig en vooral Ragnar Ache was opnieuw een ware plaaggeest voor de Zeelster defensie. Het mikken op de paal en de fantastische reddingen van klasbak Petar Stoskovic stonden een Rotterdamse treffer in de weg.

Met nog tien minuten te gaan perste UNA er nog even alles uit. Rob van Boekel zag zijn schot via de doelman nog verwerkt worden en Glenn Schapendonk trof de paal. De 2-1 kwam niet meer in gevaar. Sterker nog: in de toegevoegde tijd scoorde Rob van Boekel zelfs nog de 3-1. Met dit resultaat staat UNA weer op de “harde weg”. Het leed is nog niet helemaal geleden, maar de pleister mag eraf.

7. v.d. Gevel 1-0, 12. Felicia 1-1; 48. Boogers 2-1, 92. R. v. Boekel 3-1

UNA: Stoskovic; v. Weert, Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; Sebregts (82. Sebregts), N. v. Boekel, Stottelaar; Boogers, v.d. Gevel (89. v.d. Meer), Tielemans (68. R. v. Boekel)
Jong Sparta Rotterdam: Verrips; Breedijk, Sanches, Veenhoven, Muller, Kamara, Felicia, Harroui, Ache, Duarte, d. Winter (70. Ripmeester)