donderdag 28 maart 2024
Rood Wit in de aanval met Mitchel Kluijtmans en Jim van Beek - Foto: Ruud Bertels

Marvilde gelukkige winnaar van matige derby

Meerveldhoven – Zowel Marvilde  als Rood Wit hadden de eerste competitie wedstrijd gewonnen. Vandaag stonden beide Veldhovense ploegen al vroeg in de competitie tegenover elkaar. Marvilde begon met een licht overwicht, maar in het tweede deel van de eerste helft nam Rood Wit het initiatief over. Het verzuimde echter om te scoren. De tweede helft was vooral spannend, maar zeker niet goed met slechts enkele spaarzame kansen. Marvilde benutte daar eentje van en werd zodoende de gelukkig winnaar.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met de eerder deze week overleden Roodwitter Henk van Veghel. De eerste 20 minuten waren voor Marvilde. Rood Wit kwam nauwelijks uit de verdediging, maar veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op. In de 13e minuut nam Muti Nawabi aan de rechterkant een corner die voorbij de tweede paal ingekopt werd door Tommy van de Wiel. Bij de verste paal kopte Douwe Veenstra de bal net voor de lijn weg. Kort daarna raakte Rood Wit zijn spelbepalende middenvelder kwijt door een ongelukkige actie. Batuhan Günüç kon niet meer verder spelen nadat hij zich blesseerde bij het blokken van een bal.

Na 20 minuten gaf Muti Nawabi de bal vanaf rechts voor en kon keeper Mark Smulders de bal niet vasthouden. De rebound was voor Sander Bertels, maar zijn schot net buiten het strafschopgebied werd een paar meter verderop al geblokt. Hierna nam Rood Wit langzaamaan het initiatief over. In de 27e minuut onderschepte Sten Verhoeven de bal op het middenveld, waarna hij bijna vrij spel had tot het zestienmeter gebied van Marvilde. Verhoeven wist echter doelman Jeroen Keeris niet te passeren. Op de rand van het strafschopgebied wist Jeroen met de benen te redden.

Marvilde-keeper Jeroen Keeris stopt de strafschop van Pieschel – Foto: Ronald Otter

Twee minuten voor de rust kreeg Rood Wit de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Gideon Pieschel werd binnen het 16-meter gebied aan het shirt getrokken door Wouter van Vark. De toegekende strafschop door scheidsrechte van Zuilichem nam Pieschel zelf. Zijn schot door het midden werd met een been tegengehouden door een naar de hoek duikende Jeroen Keeris. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Gideon Pieschel nog vrij aan de linkerkant, met Jeroen Keeris, ver uit zijn doel, voor zich. Hij gaf de bal voor en Stef Fasen dacht de bal in te kunnen schieten, maar Tommy van de Wiel had de perfecte sliding in huis om redding te brengen. Zo werd de rust doelpuntloos bereikt en daar mocht Marvilde het meest tevreden mee zijn.

In de tweede helft begon Marvilde weer sterk en werd Rood Wit opnieuw teruggedrongen. Dat leverde in de 58e minuut de voorsprong op. Een corner vanaf links van Muti Nawabi werd niet goed weggewerkt door Rood Wit keeper Mark Smulders. De bal viel daardoor op 14 meter voor de voeten van Tommy van de Wiel. Die draaide goed weg en schoot de bal vanaf links diagonaal en laag in de verre hoek, 1-0. Hierna werd het vooral veel strijd. Marvilde zakte in en probeerde met lange ballen Muti Nawabi en Tayfun Yilmaz te bereiken. Rood Wit probeerde wel voetballend tot een aanval te komen, maar omdat dat meestal niet lukte moesten ook zij vaak de lange bal hanteren. Rood Wit-trainer Robbert Verhoeven probeerde in de eindfase nog wat extra aanvallende impulsen in te creëren door Max v.d. Doelen en Jan van Hout in te brengen. Spanning was er wel, maar in de matige eindfase werd er niet meer gescoord.