donderdag 25 april 2024
Blijdschap bij Mart vd Gevel direct na de 1-1 - Foto: FEBI

Spanning en sensatie bij UNA

Zeelst – Mensen die verzot zijn op spanning en sensatie kiezen vaak voor een film waarin deze ingrediënten aanwezig zijn. Een alternatief zou zijn om wedstrijden van UNA te bezoeken, want die staan bijna altijd bol van die onderdelen. Ook afgelopen zondag droop de suspense op Sportpark Zeelst met gulle golven ervan af. De climax volgde in blessuretijd.

Het grootste deel van de wedstrijd had UNA de groenwitten van HSC’21 in haar greep. Qua balbezit troefden de Zeelstenaren de Twentenaren fors af, maar dat is nog steeds geen garantie voor winst. De eerste helft stond in het teken van een dominant UNA, dat zich weinig doelrijpe kansen kon scheppen. Een van de beste mogelijkheden was nog voor Nick Tielemans, die op aangeven van Brian Boogers doelman Jeffrey Brammer op zijn weg vond. Vijf minuten voor het rustsignaal was de concentratie bij de Zeelstenaren even weg en HSC’21 profiteerde meteen. In de 40e minuut verzilverde Ter Hogt de eerste kans voor zijn team: 0-1.

Na de pauze voerde UNA het tempo op en dat zorgde ook voor kansen. Mart v.d. Gevel schoot naast en even later deed hij dit nogmaals. Brian Boogers en Jeroen Stottelaar mikten over. Toch bleef de verdiende gelijkmaker niet uit, want in de 67e minuut knalde Mart v.d. Gevel alle frustratie van zich af en doelman Brammer had het nakijken.

In het groenwitte kamp nam de irritatie hand over hand toe en scheidsrechter Gansner had al diverse malen geel moeten grijpen voor groen. Nadat v.d. Gevel zijn poging op het dak van het doel zag belanden en zijn schot wederom door Brammer gepareerd werd, sloeg in de slotfase de vlam in de pan. Kevin Spanjaard en Erwin Nieuwboer konden met rood vertrekken en HSC’21 stond nog met negen man op het veld. Uiteindelijk kreeg UNA toch nog hetgeen waarvoor men gestreden had. Brian Boogers werd volgens de leidsman onreglementair bejegend in het strafschopgebied en de penalty was een prooi voor Mart v.d. Gevel. Zonder franje en frivoliteiten knalde hij zijn negende seizoenstreffer binnen: 2-1.

40. Ter Hogt 0-1; 67. v.d. Gevel 1-1, 90+5. v.d. Gevel 2-1 (str)

UNA: Stoskovic; v. Weert (90. Scheepers), Tieben, Sijbers, Scheerlinck; Sebregts, Stottelaar (67. R. v. Boekel), N. v. Boekel, Boogers; Tielemans (81. Höcher), v.d. Gevel
HSC’21: Brammer; Engberink, Uguz (83. v. Dijk), Grondman, Veensma; v. Ek, Screever (72. Nieuwboer), B. ter Hogt; T. ter Hogt, Postma (77. Exterkate), Spanjaard