dinsdag 23 april 2024
Tayfun Yilmaz slalomt door de defensie van de Bestenaren - Foto: Ruud Bertels

Marvilde heeft geen moeite met Wilhelmina Boys

Meerveldhoven – In theorie heeft Wilhelmina Boys nog een kans om degradatie te ontlopen, maar aan de instelling van de ploeg uit Best te zien is die kans 0%. Marvilde had dan ook totaal geen moeite om een grote overwinning te halen. Wilhelmina Boys moet hopen dat staartploeg Blerick alles verliest om directe degradatie te ontlopen, maar ook de nacompetitie tegen degradatie zal een lastig verhaal worden.

Marvilde kreeg in de 4e minuut al een kopkans via Muti Nawabi, maar die ging recht in de handen van Remo Vermeer. Drie minuten later kwam Marvilde wel op voorsprong. Vanaf links gaf Michael Maessen de bal voor en Ties Bazelmans ging een kopduel aan. Hierdoor viel de bal voor de voeten van Tayfun Yilmaz die de bal op vijf meter langs doelman Vermeer tikte, 1-0. In de 11e minuut kaatste Muti Nawabi op Tayfun Yilmaz. Tayfun werd aangetikt en de toegekende strafschop werd ingeschoten door Muti, 2-0. De rest van de eerste helft was Marvilde een paar maten groter dan de tegenstander, maar de laatste pass kwam nooit aan, waardoor de rust bereikt werd met deze snel verkregen 2-0.

In de tweede helft ging het snel. Tommy van de Wiel onderschepte de bal op de middenlijn. Over de as van het veld ging hij naar voren en gaf de bal iets rechts mee op Tayfun Yilmaz. Tayfun ging op de doelman af en gaf weer breed op Tommy van de Wiel die de bal in het lege doel plaatste, 3-0. Eén minuut later kwam Robbie Baeten op de punt van het vijfmeter gebied aan de rechterkant voor Jeroen Keeris. Zijn schot bij de eerste paal werd gekeerd (corner) door de Marvilde doelman. In de 55e minuut gaf Muti Nawabi de bal over de grond vanaf de linkerkant voor. Bij de eerste paal stapte Ties Bazelmans over de bal, waardoor Gijs Kiebert volledig vrij kwam op een paar meter voor het doel. Hij had geen moeite om de hoek te vinden, 4-0.

Drie minuten later werd een aanval van Wilhelmina Boys onschadelijk gemaakt door Tommy van de Wiel en Tom Vroomen dacht de bal weg te schieten. Hij deed dit ook, maar hij schoot deze tegen de voet van Robbie Baeten aan en de bal verdween in het doel, 4-1. In de 66e minuut leek het mooiste doelpunt van deze middag te vallen toen Ossy Azeuini de bal vanaf de linkerkant op 23 meter vast in de verste kruising schoot, 4-2. Twee minuten later mocht Max van de Gevel aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de doelman redde met de vuisten. Vijf minuten later mocht Wouter van Vark datzelfde doen, maar zijn schot werd onderweg naar het doel geblokt tot corner.

Een kwartier voor het einde viel dan uiteindelijk het allermooiste doelpunt van de middag om de eindstand te bepalen. Muti Nawabi kreeg de bal net over de middenlijn en zag dat de doelman iets voor zijn doel stond. Hij plaatste de bal perfect over de doelman, die nog wel de vingertoppen ertegen kreeg, maar geen redding kon brengen, 5-2. Als hier beelden van gemaakt zouden zijn, zouden ze de hele wereld over gaan, maar helaas spelen wij niet op dat niveau. Marvilde kreeg nog enkele kansen, maar de score veranderde niet meer. Een prima overwinning van Marvilde tegen een tegenstander die met zijn gedachten al in de derde klasse lijkt te staan.

7. Yilmaz 1-0, 11. Nawabi 2-0 (str); 52. v.d. Wiel 3-0, 55. Kiebert 4-0, 58. Baeten 4-1, 66. Azeuini 4-2, 75. Nawabi 5-2

Marvilde: Keeris; Maessen, v.d. Wiel, Vroomen, v. Vark; Kiebert, Bertels, Boogers; Bazelmans (61. v.d. Gevel), Yilmaz, Nawabi