zaterdag 20 april 2024
Mark Höcher passeert een OFC-er - Foto: Febi

Slap UNA afgedroogd door OFC

Oostzaan – Het seizoen voor UNA kan getypeerd worden als onvoorstelbaar en onvoorspelbaar. Na een dip had het er alle schijn van dat de geelzwarten daar overheen waren met overwinningen op De Meern (3-0) en Be Quick 1887 (5-0), maar dat zijn, met alle respect, toch de mindere goden van de Derde Divisie. Afgelopen zondag toog het team van Jeroen van Bezouwen voor het eerst naar Oostzaan voor het duel tegen OFC. In de kop van Noord Holland liep UNA met een 4-0 nederlaag de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Het was warm aan de Twiskerweg in Oostzaan en daarom werden er diverse drinkpauzes ingelast. Hierbij dronken de spelers van UNA aanmerkelijk meer dan dat ze in voetballend opzicht lieten zien. Ondanks dat bij de spelers bekend was dat Jong Vitesse tegen EVV twee punten had laten liggen, toonden ze niet dat ze daarvan wilden profiteren.

De thuisploeg ging wel voor de winst en bij UNA was het slappe hap. Nog voor rust werd de rekening gepresenteerd: na een half uur scoorde Hassan Aanzi de 1-0 en op slag van rust deponeerde Edip Biberoglu de nummer twee achter keeper Robin van Iersel. Weer speelde UNA inspiratieloos voor de pauze en daarna zou het wel weer goed komen…. Niets daarvan en afgezien van een kans voor Mart v.d. Gevel en eentje van Toine Demin waren de Zeelstenaren kansloos.

Toen Aanzi in de 49e minuut de 3-0 aantekende was het helemaal over en uit voor UNA. Jeroen van Bezouwen paste in korte tijd drie wissels toe, maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. Geelzwart uit Zeelst bleef doormodderen tegen geelzwart uit Oostzaan, dat er nog wel meer wilde maken. OFC werd op haar wenken bediend en een kwartier voor tijd zette Rachid el Yaghmouri de 4-0 eindstand op het scorebord. OFC wilde voetballen en UNA was weer eens onvoorstelbaar onvoorspelbaar en toonde geen moment dat het kampioen wilde worden.

Doelpunten:
Aanzo 1-0, Biberoglu 2-0; 49. Aanzi 3-0, el Yaghmouri 4-0

Opstelling:
UNA: v. Iersel, v. Weert, Huijben, Scheepers, Bassou (56. Demin), Sebregts (63. Verhoeven), Stottelaar, Höcher, R. v. Boekel, Boogers (63. Tielemans), v.d. Gevel