donderdag 18 april 2024

Marvilde in slotfase verdiend langs De Valk

Valkenswaard – Vorige week beleefde Marvilde in de thuiswedstrijd tegen Hilvaria een valse start (0-0). Het voetbal was onrustig en met de puntendeling werd het hoogst haalbare bereikt. Vandaag was het spel bij De Valk al een stuk beter. Kansen waren er voldoende, maar pas in de laatste minuten werd het eerste doelpunt van dit seizoen gescoord uit een strafschop. Dit zorgde voor een verdiende overwinning van Marvilde, 0-1.

De eerste helft ging gelijk op met kansen voor beide teams. De grootste kans ontstond na 11 minuten voor Joran Vermeulen, die een te korte terugspeelbal van Marvilde oppikte. Alleen voor Sam van Rooij, werd zijn inzet nog net aangeraakt door Sam, waarna de bal tegen de paal kwam. In de scrimmage hierna wist Sam de bal nog met de voeten weg te werken. In de 22e minuut schoot Joran Vermeulen vanaf rechts in de korte hoek, waar Sam van Rooij redding bracht. Vier minuten later deed Ferry Aerts voor Marvilde hetzelfde vanaf links, maar Dennis Verhoeven bokste de bal uit de hoek tot corner.

Tegen het einde van de 1e helft kreeg Marvilde binnen 3 minuten 3 grote kansen. Telkens was het Ferry Aerts die gevaarlijk over links opkwam. In de 40e minuut ging zijn voorzet voor het doel langs, waarna Mathijs de Bie voorbij de tweede paal uithaalde en de buitenkant van de paal raakte. Één minuut later kwam zijn voorzet bij de 1e paal bij Sander Megens. Sander tikte de bal goed in, maar Dennis Verhoeven bracht redding met de voeten. Weer één minuut later werd de voorzet ingetikt door Sander Megens, maar om onduidelijke redenen werd het doelpunt, na uitvoerig overleg tussen scheids- en grensrechter, afgekeurd.

In de 2e helft beperkte De Valk zich vooral tot verdedigen, in de hoop Marvilde in de omschakeling een keer te kunnen verrassen. Dat leverde in de 58e minuut een schietkans op vanaf links van Joran Vermeulen. maar Sam van Rooij redde tot corner. In de 68e minuut kopte Sander Megens een corner van Yurjen de Jongh net voor het doel langs. Ondanks het vele balbezit leverde dat voor Marvilde niet veel meer op dan een hele rits hoekschoppen. In de 78e minuut schoot Twan Demin een van die corners rechtstreeks tegen de 1e paal.

Uiteindelijk kwam de beslissing er nog in de 87e minuut. Ferry Aert zette goed door over links. Zijn voorzet vanaf de achterlijn leek weggewerkt te worden maar de bal kwam ongelukkig tegen de arm van Max Manche. De toegekende strafschop werd door Yurjen de Jongh binnen geschoten, 0-1. Hierna probeerde De Valk het nog wel, maar de pijp was eigenlijk al lang leeg.

87. de Jongh 0-1 (str)

Marvilde: v. Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin (Janssen), de Jongh; de Bie (65. Bujitu); van Herwijnen (34. Megens), Aerts
De Valk: Verhoeven; Hoevenaars, van Steensel, Manche, van Son, Kuipers, Smets, Broers, Vermeulen, Vermeer, Leidelmeijer