vrijdag 26 april 2024
Sil van Herwijnen (9) beslist de wedstrijd - Foto: Evert Geurts

Marvilde krijgt het niet cadeau tegen Someren

Meerveldhoven – Marvilde is bezig aan een sterk seizoen en staat sinds vorige week voor een belangrijke fase in deze competitie tegen allemaal teams in de (sub)top. Vorige week won Marvilde in Mierlo Hout de eerste krachtproef (0-2). Vandaag kwam nummer drie, Someren, naar het Jongelingsveld. De bezoekers staken veel energie in de wedstrijd en wisten Marvilde grote delen van de wedstrijd veel problemen te bezorgen, maar uiteindelijk was Marvilde in de uitslag toch duidelijk de sterkste, 3-1.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Someren had geleerd van de wedstrijd in Someren (1-3 voor Marvilde) en zette over het hele veld veel druk op Marvilde. Hierdoor kwam de thuisploeg tot weinig goede aanvallen. Someren was wel energiek, maar wist daar ook weinig grote kansen uit te creëren. Uiteindelijk was er de nodige dreiging van linksbuiten Thijs Martens, met enkele mislukte schoten, maar de grote kansen waren gelijk verdeeld.

De eerste was voor Marvilde in de 10e minuut. Een diepe bal werd een sprintduel tussen doelman Wessel Pape en aanvaller Anwar Janssen. Pape won dit nipt, maar wist de bal niet heel ver weg te werken. Hierdoor kon Sil van Herwijnen op 20 meter over de doelman in het lege doel lobben, 1-0. De grote kans van Someren kwam in de 30e minuut. Aan de linkerzijlijn werd balverlies geleden waardoor Koen de Louw vanaf die zijlijn naar binnen kon snijden. Alleen voor Sam van Rooij schoot hij in, maar Sam redde met de voeten tot hoekschop. Dat was uiteindelijk het verschil in de 1e helft. Marvilde benutte de grote kans wel en Someren niet, 1-0.

De tweede helft verliep aanvankelijk totaal anders. In de 49e minuut was het al raak. Balverlies op de middenlijn van Marvilde leverde een diepe bal op naar Koen de Louw. Zijn eerste inzet werd nog weg gebokst door Sam van Rooij, maar de rebound werd in de stuit door De Louw over de Marvilde-keeper geschoten, 1-1. Dit leek voor Someren bekroning voor de inzet van de eerste helft. Maar al snel kwam de domper voor de bezoekers en de vreugde voor Marvilde. In de 51e minuut gaf Sil van Herwijnen de bal rechts diep naar de as. Hier ging Anwar Janssen achteraan, maar in het strafschopgebied werd hij neergelegd door Nick de Louw. De toegekende strafschop werd beheerst ingeschoten door Robbert Born, 2-1.

Hierna bleef Someren energiek de aanval zoeken en wachtte Marvilde geduldig op de kansen uit de geboden ruimte. In de 71e minuut kwam een voorzet vanaf links zomaar voor de voeten van Ferry Aerts via een verdediger van Someren. Ferry raakte de bal midden voor het doel maar half, waardoor doelman Pape deze rustig op kon rapen. Een kwartier voor het einde werd de wedstrijd beslist. Robbert Born gaf de bal diep op Sil van Herwijnen. Met een verdediger in zijn nek snelde Sil op het doel af. Op vijf meter tikte hij rustig de 3-1 in het doel. De strijd was gestreden en in de blessuretijd had Sander Megens nog de kers op de taart kunnen zetten. Twan Demin gaf vanaf rechts over de hele breedte op Mathijs de Bie. Die gaf op zijn beurt de bal op Megens op de punt van het strafschopgebied. De geplaatste inzet kwam op de verste paal terecht.

Marvilde heeft vandaag weer een aanval van een topploeg afgeslagen. Misschien had Someren meer verdiend, maar daarvoor moet je kansen benutten en dat deed Marvilde duidelijk beter. Volgende week maandag, Tweede Paasdag, komt NWC uit Asten naar Veldhoven. NWC is één van de drie ploegen die Marvilde in deze competitie op een gelijkspel wist te houden (1-1).

10. van Herwijnen 1-0; 49. K. de Louw 1-1, 51. R. Born 2-1 (str), 75. van Herwijnen 3-1

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin, de Jongh (89. Kantelberg); Janssen (74. van den Boomen), van Herwijnen (89. Megens), Aerts (82. de Bie)
Someren: Pape; vd. Boomen, N. de Louw, Schweren, van Stratum (van Berlo); Sonnemans (Meulen), Bouwmans, van Vlerken; J. Hoeben (L. Hoeben), K. de Louw, Martens (Fondon)