donderdag 25 april 2024
Wouter van Vark op jacht naar de bal; Mark van Doorn kijkt toe - Foto: Arjan de Man

Marvilde maakt het zich onnodig moeilijk

Geldrop – Na de prima winst op SV Someren, leek Marvilde deze middag eenvoudig op een tweede overwinning af te stevenen. Bij rust was er met een 1-4 voorsprong geen vuiltje aan de lucht, maar door te slap spel na de thee maakte Marvilde het zich onnodig moeilijk. Braakhuizen kwam dicht bij een gelijkspel, maar Marvilde werd op tijd wakker om alsnog de genadeklap uit de delen.

Rond de 10e minuut ging het al hard met de doelpunten. Een voorzet vqn Braakhuizen belandde in de kluts tussen Sam van Rooij en een speler van Braakhuizen. De klutsbal kwam hierna voor de voeten van Oisin van Lier die geen moeite had de bal in het lege doel te plaatsen, 1-0. Meteen na dit doelpunt kreeg Marvilde een vrije trap midden voor het doel op 25 meter. Yurjen de Jongh schoot deze hard op doel, waar doelman Youri van Tilburg de bal niet kon vasthouden. Twan Demin was er als de kippen bij om de 1-1 in het dak van het doel te schieten. Twee minuten later gaf Mathijs de Bie vanaf links voor en bij de tweede paal stond Twan Demin helemaal vrij om de 1-2 in te koppen.

Enkele minuten later kopte Sander Megens een corner vanaf rechts van Yurjen de Jongh vrij in, maar hij miste de bal half zodat die naast ging. In de 16e minuut werd ook nog een doelpunt van Anwar Janssen om onverklaarbare redenen afgekeurd, maar het was duidelijk dat Marvilde veel sterker was dan de thuisploeg.

In de 27e minuut was er weer een vrije trap voor Marvilde op de as van het veld op 23 meter. Yurjen de Jongh schoot deze snoeihard via onderkant lat in de kruising, 1-3. Iets na het half uur mocht ook Braakhuizen een vrije trap nemen op deze afstand. Het schot van Rick Frederiks ging ook richting de kruising, maar Sam van Rooij tikte de bal schitterend weg uit de bovenhoek tot corner. Net voor rust werd de voorsprong dan toch nog vergroot. Twan Demin speelde vanuit de as Mathijs de Bie op links aan. Diens voorzet werd door Anwar Janssen ingetikt, 1-4. Marvilde was zoveel beter dat dit geen probleem meer op zou mogen leveren in de tweede helft.

Waarschijnlijk was het overwicht in de 1e helft zo groot dat de spelers dachten dat 80% in de 2e helft ook wel voldoende zou zijn. Dat dit niet lukt in de 2e klasse bleek al snel. Binnen 2 minuten was er geklungel in de verdediging bij Marvilde en schoot Ryan Maas de bal precies naast de paal in het doel, 2-4. Dit was het sein voor Braakhuizen om nog een tandje bij te schakelen, waardoor Marvilde het erg moeilijk kreeg. Zeker toen Rik Slaats in de 57e minuut vanaf links ook nog de 3-4 in de verre kruising schoot.

Marvilde kwam niet verder dan sporadische uitvallen, maar gelukkig leverde zo’n uitval tien minuten voor tijd toch de bevrijdende vijfde treffer op. Clint van Doorn zette door op rechts. De inzet die hieruit ontstond werd slecht weggewerkt door de verdediging van Braakhuizen en kwam op de rand van het strafschopgebied bij Twan Demin terecht. Die gaf breed op Jeroen van de Kerkhof die de bal strak in de kruising schoot, 3-5. De wedstrijd was nu echt beslist.

8. v. Lier 1-0, 10. Demin 1-1, 11. Demin 1-2, 27. d. Jongh 1-3, 43. Janssen 1-4; 46. Maas 2-4, 56. Slaats 3-4, 81, v.d. Kerkhof 3-5

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, v. Vark, Yilmaz; Kantelberg, Demin, d. Jongh; Janssen (76. Dings), Megens (69. v.d. Kerkhof), d. Bie (87. d. Matter)
Braakhuizen: v. Tilburg; Sweegers (75. Raijmakers), Elsendoorn (69. Driessen), Messerschmidt, Frederiks; Masikini, Slaats, Amezziane, v. Lier (70. Cetindas), Sanatci, Maas