vrijdag 29 maart 2024
Geen geluk voor Marvilde in laatste minuut: vrije schop van Nawabi (10) belandt op lat - Foto: Ronald Otter

Marvilde mist geluk tegen Beerse Boys

Middelbeers – Na de ruime (geflatteerde) nederlaag tegen HVCH van vorige week stond vandaag de uitwedstrijd tegen Beerse Boys op het programma. Vorige week zaten bepaalde spelmomenten niet mee en leverde dat een ruime nederlaag op. Vandaag was het niet veel anders. Marvilde was niet minder dan Beerse Boys, maar uiteindelijk werden er geen (van de spaarzame) kansen benut en wist de thuisploeg dat wel een keer te doen en daardoor bleven de punten in Middelbeers.

Het eerste half uur van de wedstrijd had Marvilde het grootste aandeel in het spelbeeld. De enige grote kans die dat opleverde ontstond in de 11e minuut. Over links was er een goede combinatie, waarna uiteindelijk Sander Bertels de bal in het strafschopgebied kreeg. Na wat gedraai gaf hij de bal laag voor en Ties Bazelmans mocht op doel schieten. Hij raakte de bal verkeerd en de bal ging voor het doel langs. Als Beerse Boys een keer gevaarlijk werd, dan kwam dit door een stilstaande actie waarbij Rob van Bijsterveld met een goede trap de bal hoog in het strafschopgebied kon brengen. In de 29e minuut was dit ook het geval: Rob van Bijsterveldt mocht aan de linkerkant, een meter of 10 buiten de punt van het strafschopgebied, een vrije trap nemen, nadat Stijn Louwers daar een overtreding had gemaakt. Midden voor het doel werd de bal ingekopt door Ronnie Pijnenburg en via de onderkant van de lat viel de bal in het doel, 1-0. Marvilde was van slag en kwam niet meer aan goed voetbal toe. Ook Beerse Boys creëerde zich geen kansen, maar in blessuretijd van de eerste helft kwam er dan toch nog een onmisbare kans voor de thuisploeg. Keeper Koen van Kollenburg trapte de bal ver naar voren. Die werd doorgekopt door Daan Mulders, waarna Jannes Mulders door het midden alleen op Sten Otter af mocht gaan. Van dichtbij plaatste hij de bal in de linker onderhoek van het doel, maar miraculeus wist Sten Otter de bal te stoppen.

Freek Bakermans en Wout van Vark (14) in fel duel om de bal - Foto: Ronald Otter
Freek Bakermans en Wout van Vark (14) in fel duel om de bal – Foto: Ronald Otter

De tweede helft was nagenoeg helemaal eenrichtingsverkeer op het doel van Beerse Boys, maar tot heel grote kansen kwam Marvilde niet. Beerse Boys beperkte zich tot een enkele uitval. In de 70e minuut gaf Emiel van der Steen de bal vanaf rechts voor en Gijs Kiebert kopte de bal over het doel. In de 92e minuut ging Rick van den Bogaard op links langs de zijlijn. Hij gaf de bal voor op Stijn Louwers, maar Stijn maaide half over de bal, waardoor deze kans verloren ging. In de 94e minuut leek Marvilde dan toch nog gelijk te komen. Mutti Nawabi nam op 18 meter midden voor het doel een vrije trap. Helaas kwam de bal op de onderkant van de lat terecht, ketste vervolgens terug het veld in waarna een Marvilde speler er nog zijn slof tegen zette. De poeier belandde via het hoofd van een Beerse Boys verdediger naast het doel.

Net als vorige week zat het niet altijd mee voor Marvilde, maar dit gaat vanzelf een keer goed komen. Volgende week gaan de ploeg met de bus naar Zundert om het op te nemen tegen Moerse Boys. Moerse Boys heeft pas één wedstrijd gespeeld en deze gewonnen bij Brabantia. Voor Marvilde is dit een totaal onbekende tegenstander, maar dat zijn er veel in deze klasse. Hoe dan ook zal er elke week aan getrokken moeten worden om een resultaat te halen.

29.  Pijnenburg     1 – 0

Scheidsrechter: J. Bierings

Beerse Boys: v. Kollenburg; Smolders, Willems, v. Bijsterveldt, Claassen, Daan Mulders, Vingerhoets, v. Korven, Pijnenburg, Jannes Mulders, Stijn v. Heerbeek
Marvilde: Otter; Cools, v.d. Wiel, Louwers, v. Vark (80. Maessen); v.d. Steen (80. Boogers), Bakermans, Bazelmans (68. Kiebert), Bertels; Nawabi, v.d. Bogaard

Nabeschouwingen na afloop van de wedstrijd in Great United Sport op Radio Veldhoven: