zaterdag 20 april 2024
De Jongh en Born nemen een speler van 't Zand in de sandwich - Foto: Willy Pieschel

Marvilde moet forse nederlaag slikken bij SC ’t Zand

Tilburg – Vorige week was een nederlaag op voorhand al redelijk ingecalculeerd tegen één van de topploegen in de 1e klasse B, SCKruisland. Toen ontbraken meer dan een helft van de basisspelers. Vandaag ontbraken tegen SC ’t Zand nog steeds de nodige spelers, maar niet zo veel als vorige week.  Marvilde had wat goed te maken tegen de Tilburgers, want thuis werd met 2-3 verloren. De wedstrijd verliep echter anders en na een goede eerste helft was de tweede abominabel, waarna er een eindstand van 5-0 op het scorebord stond.

In de eerste helft had Marvilde de beste kansen Marvilde, maar het stond toch snel op achterstand. In de 12e minuut gaf Thijs Jongbloets de bal vanaf rechtsachter diagonaal op linksvoor waar Steven van Riel opstoomde en diagonaal de 1-0 in het doel schoot. In de 19e minuut was er een prima aanval van Marvilde. Sam Weijers gaf diep op Clint van Doorn, die hem vanaf de achterlijn terug gaf op Sander Megens. Megens raakte de bal op 5 meter voor het doel verkeerd. Meteen hierna schoot de doelman de bal uit tegen Sander aan. De bal had voor Marvilde het verkeerde effect, waardoor doelman Vincent Vroomans deze vóór de lijn op kon rapen. Vijf minuten later was er een voorzet vanaf links van Nick van den Boomen. Bij de tweede paal kwam deze bij Sam Weijers die uithaalde. Midden voor het doel kon Sander Megens de bal intikken, maar via een verdediger op de lijn ging de bal over de lat.

In de 26e minuut nam Bob Melis namens ’t Zand op links een vrije trap. Sam van Rooij bracht redding door deze over de lat te tikken. Net voor het half uur was het Yurjen de Jongh die, voor de zoveelste keer deze competitie, met een vrije trap het houtwerk raakte. Hierna waren er nog twee schoten over het doel van ’t Zand van Robbert Born (vrije trap) en Yurjen de Jongh. De rust ging dus in met een 1-0 achterstand, maar gezien het vertoonde spel leek dat nog niet zo’n probleem.

De tweede helft verliep echter totaal anders en de spelers van Marvilde leken totaal niet te geloven in een ommekeer. Geen enkele kans werd meer gecreëerd en SC ’t Zand kon dan ook eenvoudig uitlopen naar een grote overwinning. In de 50e minuut kwam een mislukt schot vanaf de linkerkant op 11 meter bij Rob Keuken terecht. Uit de draai schoot hij de 2-0 in. In de 65e minuut kwam een voorzet vanaf links op 12 meter bij Rob Keuken terecht. Hij raakte de bal half waardoor deze bij de tweede paal bij Bodie Scholten terecht kwam die de 3-0 inschoot.

Tien minuten voor het einde werd Keuken op links diep gestuurd en alleen voor Sam van Rooij maakte hij geen fout, 4-0. In de blessuretijd mocht Dorus van Trier dan nog de 5-0 inschieten vanaf 13 meter, maar toen was de strijd allang verloren. Met de slechtste prestatie van dit seizoen gaat Marvilde richting de carnaval ….

Doelpunten:
13. van Riel 1-0; 51. Keuken 2-0, 64. Scholte 3-0, 77. Keuken 4-0, 90. van Trier 5-0

Opstellingen:
Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van Vark, R. Born, Slegers; M. van Doorn (46. Demin), van den Boomen (76. Vroomen), de Jongh; Weijers (68. Janssen), Megens (46. Pieschel), van Houtum (76. Kantelberg)
SC ’t Zand: Vroomans; den Heijer, Jongbloets, Hack, Dominicus, de Man (van Trier), Keuken (Skaness), Scholten, Bangura, van Riel, Melis. Ingevallen: Hamadache, Chahid