donderdag 25 april 2024

Marvilde moet na 1-3 voorsprong tevreden zijn met 3-3 bij VOAB

Goirle – Marvilde speelde vandaag en belangrijke en uiteindelijk zeer spannende wedstrijd. In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht toen na 80 minuten nog een 1-3 voorsprong op het scorebord stond, maar uiteindelijk mocht het blij zijn met een gelijke eindstand.

Het eerste half uur gebeurde weinig voor beide doelen. Dat was niet zo verwonderlijk, aangezien de twee teams veel vaste spelers misten. Enige noemenswaardige mogelijkheid kwam van Yurjen de Jongh die een vrije trap van 23 meter ineens op doel schoot in de 7e minuut. Doelman Tomas Roovers tikte deze weg uit de hoek. De eerste echte kans voor Marvilde leverde meteen een doelpunt op. Op de middenlijn speelde Luc Martens de bal met de borst op Mauro van Houtum. Mauro speelde deze ineens door op Gideon Pieschel. Gideon kwam tot de achterlijn en zijn voorzet kon geheel vrijstaand ingeschoten worden door Anwar Janssen, 0-1.

Twee minuten later leek de stand gelijkgetrokken te worden. Casper van Beers van VOAB zette rechts in het strafschopgebied goed door. Zijn voorzet werd nog van richting veranderd en kwam zo bij de tweede paal bij Maarten Immink. Hij gaf terug op 11 meter naar Daan Simonse. Gelukkig plaatste hij deze vrije kans langs het doel. In de 38e minuut ging Anwar Janssen over de as naar voren en gaf uiteindelijk een steekbal op Sander Megens. Alleen voor de doelman plaatste Sander de bal voor het doel langs.

In de tweede helft koos Marvilde ervoor / werd Marvilde gedwongen om de voorsprong te verdedigen. In de 62e minuut leverde dit een eerste kans voor VOAB op. Chiel van Boxtel gaf vanaf de achterlijn voor. Sam van Rooij werkte de bal met de voeten weg, maar op zes meter mocht Casper van Beers de rebound inschieten: over. Drie minuten later kwam een voorzet vanaf rechts van VOAB voorbij de tweede paal waar Joran Beerens in kon schieten. Sam van Rooij redde met de voeten. Eén minuut later was de stand dan wel gelijk: Pieter van der Heijden kopte een voorzet vanaf rechts in, 1-1.

Gezien het spelbeeld van het eerste deel van de 2e helft leek Marvilde een moeilijke periode tegemoet te gaan, maar al binnen 2 minuten (68e minuut) kwam Marvilde weer op voorsprong. Gideon Pieschel werd de diepte in gespeeld links in het strafschopgebied. Hij kapte zich goed vrij en gaf een gevoelvol balletje over iedereen heen naar de 2e paal. Hier stond Sander Megens die de bal controleerde en hard in het dak van het doel schoot, 1-2. Een kwartier voor het einde was er een vrije trap van VOAB die door Casper van Beers ingeschoten werd. Sam van Rooij redde prima en de bal die hieruit weggetrapt werd, kwam op de middenlijn bij Pieschel terecht. Hij speelde zich prima vrij en gaf diep op Anwar Janssen. Anwar mocht midden over het veld richting het doel van VOAB en net voor de doelman tikte hij de bal over de sluitpost, 1-3.

Het overwicht van VOAB werd hierna nog groter en in de 81e minuut zorgde Pieter van der Heijden van dichtbij voor de 2-3. In de aanval hierna kreeg Marvilde nog een kans. Clint van Doorn haalde op rechts de achterlijn en gaf over de grond richting de eerste paal. Hier tikte Sander Megens in, maar doelman Roovers redde met de voeten. In de 88e minuut mocht Pieter van der Heijden dan nog met zijn derde doelpunt ongehinderd de 3-3 inkoppen. In de 92e minuut kreeg Nick van den Boomen zijn tweede gele, en dus rode, kaart en moest Marvilde de laatste minuten overleven met 10 man. Het was echt overleven want in de laatste minuut van de extra tijd moest eerst Sam van Rooij redden op een inzet die in de rebound weer over Sam heen gekopt werd. Gelukkig stond Sander Megens op de doellijn om het punt te redden.

Met nog slechts vier speelrondes te spelen, wordt langzaamaan bepaald wie onderin in de problemen komt. Door de versterkte degradatieregeling zijn dat vijf ploegen. Vandaag verloren de onderste drie en Marvilde – vierde van onder – wist met het gelijkspel maar gedeeltelijk te profiteren. Hierdoor is de afstand tot directe degradatie (3 teams) vier punten en de afstand tot een veilige plek drie punten. En op die plek stond toevallig de tegenstander van vandaag (VOAB). Een overwinning was dus veel waard geweest …..

Janssen 0-1; 66. van der Heijden 1-1, 68.  Megens 1-2, 75. Janssen 1-3, 81. van der Heijden 2-3, 88. van der Heijden 3-3

Marvilde: van Rooij; van Vark, van den Boomen, de Jongh, Martens; van Houtum, M. van Doorn, C. van Doorn; Janssen, Megens, Pieschel (85. van Rhee)
VOAB: Roovers; van Boxtel, Muurmans (gewisseld), van Beers, Huijben, van Laerhoven (gewisseld), Simonse, Baart (gewisseld), Immink (gewisseld), van der Weijden, van der Heijden (gewisseld). Wissels: de Sévaux, Jans, Houben, Besuyen, Beerens