zaterdag 20 april 2024
En daar is de voorsprong! Rick van den Bogaard (midden) scoorde vanaf de 11-meter stip (Foto: Ronald Otter)

Marvilde na winst in Blerick op rand van 1e klasse

Marvilde begint dramatisch aan de topper: al na 4 minuten komt Blerick op voorsprong (Foto: Ronald Otter)

Blerick – Na de nederlaag tegen Rood Wit van vorige week mocht Marvilde vandaag op bezoek gaan bij Blerick. De Limburgers stonden samen met EFC op de tweede plaats op één punt van Marvilde. De spanning was groot en het veldspel zeer matig van twee kanten. Uiteindelijk won Marvilde verdiend in het hol van de leeuw. En dat was zeker knap, omdat het verschillende basisspelers miste (Erwin Isbouts, Steven Cools en Danny Das). Volgende week heeft Marvilde aan minimaal 1 punt genoeg om kampioen te worden in de 2e klasse F!

De wedstrijd tegen Blerick begon desastreus, maar gezien de wedstrijd van vorige week misschien wel goed. Een vroege voorsprong is niet goed voor het team, dan komt het spook van gemakzucht al snel naar boven. Nu was al na vier minuten duidelijk dat het vandaag een zware opgave zou worden. Een voorzet vanaf links van Blerick kwam toen voor het doel terecht. De eerste inzet werd nog geblokt door Stijn Louwers, maar de rebound werd onder Sten Otter doorgeschoten door Lennart Gerdes, 1-0. Het eerste half uur bleef Blerick gevaarlijker, zonder echte kansen te creëren. Daarna kantelde de wedstrijd langzaam richting Marvilde. De eerste noemenswaardige kans kwam in de 43e minuut toen Ties Bazelmans vanaf de rechterkant in het strafschopgebied uit mocht halen. Keeper Frank Decker redde moeizaam tot corner. Deze werd strak op de rand van het strafschopgebied gegeven, waar Rick van den Bogaard na een korte dribbel uithaalde en de keeper van Blerick weer handelend op moest treden.

Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een voorbode voor de tweede helft, waarin Blerick geen enkele fatsoenlijke aanval op de mat kon leggen, laat staan een kans kon creëren. Al in de tweede minuut na de rust kreeg Rick van den Bogaard aan de linkerkant de bal. Hij dribbelde naar binnen en op 18 meter midden voor het doel schoot hij de bal precies in de uiterste hoek van het doel, 1-1. Marvilde bleef hierna de betere ploeg, maar grote kansen bleven uit. Totdat de bal in de 87e minuut bij Tayfun Yilmaz terecht kwam in het strafschopgebied. Hij werd in de rug gelopen door een verdediger van Blerick en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Deze werd ingeschoten door Rick van den Bogaard, 1-2. Uiteraard het perfecte moment om op voorsprong te komen en zonder problemen overleefde Marvilde de laatste minuten van deze wedstrijd.

Met een zwaar gehavend team heeft Marvilde een fantastische overwinning behaald. In deze spannende competitie is dan toch eindelijk een schifting gemaakt. Naast Marvilde kan alleen nog EFC kampioen worden, dat in Eersel niet verder kwam dan 2-2 tegen Rood Wit. Als Marvilde Pinkstermaandag gelijk speelt tegen RPC is het kampioenschap een feit.