donderdag 25 april 2024
Sander Bertels zet een sliding in - Foto: Ruud Bertels

Marvilde niet opgewassen tegen kampioenskandidaat Heeze

Heeze – Na de nederlaag tegen hekkensluiter Blerick, speelde Marvilde vandaag tegen de verrassing van dit seizoen, RKSV Heeze. Na drie wedstrijden in deze competitie had Marvilde 3x gewonnen en Heeze 3x verloren. Heeze won in Meerveldhoven met 1-4 en daarna viel alles goed voor de Heezenaren. Dat levert tot op dit moment een achterstand van 1 punt op ten opzichte van EFC. Vandaag was Heeze vooral in de eerste helft beter. De tweede helft ging meer gelijk op, maar Marvilde kon het tij niet meer keren.

De eerste helft was bijna volledig voor de thuisclub en Marvilde mocht blij zijn dat het met slechts een achterstand van 1-0 ging rusten. In de 9e minuut mocht Ivo Moerenhout vanaf 7 meter midden voor het doel aanleggen, maar Jeroen Keeris kon redden. In de 17e minuut kwam Bart Beelen aan de rechterkant op en plaatste de bal terug op Ad Snoeijen. Zijn schot bij de eerste paal werd gered door de Marvilde doelman. In de 23e minuut ging Jorg van Galen diep op links. Zijn voorzet lage voorzet kwam tot bij de tweede paal, waar Ivo Moerenhout dusdanig lastig gevallen werd door Tommy van de Wiel dat hij de bal niet in het lege doel kon schieten. Meteen hierna mocht Ivo Moerenhout vanaf links richting het doel gaan, maar zijn schot pareerde Jeroen Keeris met zijn benen. Tien minuten voor rust kwam Heeze dan toch verdiend op voorsprong. Ad Snoeijen gaf de bal voor vanaf rechts en Gijs Moerenhout kopte de bal in de lange hoek, 1-0.

In de tweede helft waren er wel kansen voor Michael Maessen (mislukte voorzet bijna in de kruising) en kopbal Tommy van de Wiel net voorlangs, maar echt grote kansen kreeg Marvilde niet. In de 56e minuut was Marvilde ook in de aanval, maar die werd onderbroken door Marcel Kox. Hij schoot de bal blind naar voren en met de snelheid van Jorg van Galen werd dat meteen een een-op-een met Jeroen Keeris: de bal verdween met een geplaatste schuiver in het doel, 2-0. In de 80e minuut schoot Jorg van Galen van dichtbij op de paal (dat deed Stijn Louwers van Marvilde in de 90e minuut ook). In de 84e minuut kreeg Heeze in een halve minuut drie kansen, maar Ivo Moerenhout, Jorg van Galen en Gijs Moerenhout strandden alle drie op Jeroen Keeris.

Na de gewonnen wedstrijd was het feest op sportpark ’t Lambrek, want RKSV Heeze pakte de 2e periodetitel. Marvilde, dat eigenlijk nergens meer om speelt, verloor vandaag van een beter RKSV Heeze dat in de flow zit naar mogelijk een prachtig einde van het seizoen.

35. Moerenhout 1-0; 56. v. Galen 2-0

Marvilde: Keeris; Vroomen, Louwers, v.d. Wiel, Maessen; Cools, Bertels (Jakobs), Bazelmans; Boogers. Nawabi, Yilmaz