donderdag 25 juli 2024
De aansluitingstreffer van Danny Das, links weglopend - Foto: Ronald Otter

Marvilde op de valreep gelijk tegen Beerse Boys

Meerveldhoven – De winterslaap is voorbij en voor Marvilde betekende dat, dat er gespeeld mocht worden tegen Beerse Boys. In de tweede competitiewedstrijd had Marvilde onverdiend verloren (1-0) en was een gelijkspel zeker verdiend geweest, maar vandaag was het tegenovergestelde het geval. Op basis van de eerste helft verdiende de thuisploeg helemaal niets (0-2), maar na een veel betere tweede helft stond er toch een gelijkspel op het scorebord.

Al in de derde minuut kreeg Dennis Schapendonk een goede schietkans links in het strafschopgebied op 7 meter. Richard Prinsen, vervanger van de langdurig geblesseerde Sten Otter in het doel van Marvilde, bracht redding. In de 24e minuut was er een voorzet vanaf links van Pepijn van Spreuwel. Vincent Bartholomeus blokte de bal een beetje, waardoor de bal hoog bij de eerste paal kwam en daar probeerde Jannes Mulders de bal met een omhaal in het doel te krijgen. De bal ging naast. Na een half uur maakte Richard Prinsen een overtreding op Pepijn van Spreuwel, waarna de toegekende strafschop ingeschoten werd door Jannes Mulders, 0-1. Het eerste kansje voor Marvilde kwam twee minuten later. Stijn Louwers gaf een balletje op Muti Nawabi die van dichtbij (rechts) in de korte hoek schoot. Keeper Koen van Kollenburg bracht redding met de voeten. Tien minuten voor de rust ging Daan Mulders diep, maar alleen voor Richard Prinsen plukte de doelman van Marvilde de bal van zijn voeten af. Een paar minuten later had Tommy van de Wiel zomaar de gelijkmaker kunnen maken. Een corner kwam voor zijn voeten terecht op de strafschopstip. Hij hing iets te veel naar achteren waardoor de bal over het doel ging. Op slag van rust stuurde Dennis Schapendonk Jannes Mulders diep aan de rechterkant. Zijn inzet werd al vallend weggewerkt door Vincent Bartholomeus, maar de bal kwam hierbij toevallig tegen het been van de mee opgekomen verdediger Ruud Willems. Hij liep alleen maar tegen de bal aan en daardoor verdween deze in het doel voor de verdiende 0-2 voorsprong.

In de rust wisselde trainer Edwin Slagboom 2 keer, waardoor de tweede helft een totaal ander beeld te zien gaf. Marvilde had het overwicht en Beerse Boys beperkte zich tot verdedigen met geregeld een snelle uitval. Tien minuten na de rust leverde dit de eerste grote kans op. Muti Nawabi stuurde Rick van den Bogaard alleen op Koen van Kollenburg af. Zijn inzet werd op de rand van het strafschopgebied gekeerd door de doelman van Beerse Boys. Eén minuut later gaf Steven Cools de bal vanaf rechts op Danny Das. Op 18 meter plaatste Danny de bal nonchalant met binnenkant rechts in de kruising, 1-2. Hierna kreeg Beerse Boys vele mogelijkheden om met een goed uitgespeelde counter de wedstrijd te beslissen. Die mogelijkheden kreeg het, omdat Marvilde zo ongeveer alle manschappen naar voren stuurde om de gelijkmaker te forceren. Vijf minuten voor het einde kwam Danny Das alleen voor de doelman, maar ook nu ging de bal net naast. De wedstrijd leek met 1-2 te eindigen en Beerse Boys leek niet gestraft te worden voor het slecht uitspelen van haar kansen, maar op het mooiste moment van de wedstrijd (95e en laatste minuut) kreeg Marvilde toch nog loon naar werken. Rick van den Bogaard speelde zich knap vrij rond de middenlijn aan de rechterkant. Hij gaf de bal diep op Danny Das die zijn lichaam goed gebruikte en zo vrij in het strafschopgebied kwam. Hij plaatste de bal langs de doelman en zorgde zo voor de niet meer verwachte 2-2.

Marvilde speelde in de eerste helft slecht en maakte veel fouten. Gelukkig wist het de wedstrijd in de tweede helft nog om te zetten in een gelijkspel. Volgende week komt Moerse Boys op bezoek in Veldhoven. De eerste wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Opstelling:
Marvilde: Prinsen; v. Vark, Louwers, v.d. Wiel, Bartholomeus; v.d. Steen, Kiebert, Nawabi, Bazelmans; Das, v.d. Bogaard