donderdag 18 april 2024
Rood Wit aanvaller Gideon Pieschel houdt 4 Venlonaren bezig - Foto: Margo Subnel

Gehavend Rood Wit verliest van titelkandidaat

Veldhoven – Een zwaar gehavend Rood Wit moest deze zondag aantreden tegen één van de kampioenskandidaten van de 2e klasse, Venlosche Boys. De Korzenaren, die maar liefst zeven basisspelers misten, gaven goed partij, maar moesten uiteindelijk met een nederlaag genoegen nemen.

Rood Wit speelde deze zondag pas de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, waarin het maar liefst vijf oefenwedstrijden speelde. In deze oefenwedstrijden raakten een 7-tal spelers geblesseerd, waardoor de Veldhovenaren veel spelers misten! Toch zette trainer Robbert Verhoeven geen verkeerd elftal op de grasmat, met enkele jongelingen en de twee nieuwe aanwinsten die in de winterstop bij Rood Wit aanhaakten: Robbert Bettgens en Junior Lima dos Santos.

In de eerste 20 minuten waren slechts wat kleine kansjes op sportpark De Korze te bewonderen. Volkan Tasdemir van de Boys schoot vrij voor keeper Mark Smulders in diens handen en aan de andere kant waren er wat kansjes voor Gideon Pieschel en Dos Santos. Maar in de 23e minuut was er dan toch eindelijk de eerste echte grote kans. Een hoekschop van Venlosche Boys kwam bij Youri Sprengers terecht die de bal vanaf de rand 16 hard op doel schoot. Gelukkig voor Rood Wit kon Michael Damman op de doellijn de bal wegwerken. Maar een minuut later was het wèl raak. Tasdemir omspeelde enkele Rood Witters en vanaf de achterlijn vond hij Jerrt Schlüter die van dichtbij in de korte hoek intikte, 0-1. In de rest van de 1e helft kon Rood Wit daar weinig tegenover zetten, maar ook de gasten creëerden zich nauwelijks kansen meer. Toch had het vlak voor rust zomaar 1-1 kunnen worden als Gideon Pieschel niet te lang was doorgegaan in het Venlose strafschopgebied; in plaats van een schot op doel probeerde hij teveel spelers uit te kappen. De rust ging dan ook met een kleine achterstand voor de thuisploeg in.

Na de thee waren de eerste kansjes voor Rood Wit: zowel Vinko Djulic als Nigel Kempers konden op doel schieten maar in beide gevallen was het de Venlose sluitpost Ruud Stienen die deze korte opleving van Rood Wit onschadelijk maakte. Ruim 10 minuten in de tweede helft was het Rood Wit in de aanval via Pieschel, maar hij verspeelde de bal op het middenveld. Max Hendrix gaf daarop een diepe bal naar voren, die door Michael Damman verkeerd werd ingeschat. Tasdemir kon vervolgens alleen op Rood Wit keeper Mark Smulders afgaan. De Venlose spits maakte geen fout: via binnenkant paal ging de bal in het net, 0-2.

In het vervolg waren er nauwelijks nog kansen te noteren. Venlo had de buit binnen en Rood Wit miste voorin de snelheid om voor echt gevaar te zorgen in de Limburgse defensie. Alleen Michael Damman had 2 minuten voor het laatste fluitsignaal nog een verrassing in petto. Vanaf de zijlijn, een meter of tien op de Limburgse helft, schoot hij van grote afstand op het Venlose doel. Keeper Stienen stond aan de grond genageld, maar de bal ging enkele meters voor het doel langs.

Het zwaar gehavende Rood Wit overtuigde vanmiddag niet, maar gaf goed partij tegen titelkandidaat Venlosche Boys. Het was een wedstrijd van weinig kansen, maar van de vier die Venlosche Boys er kreeg werden er twee benut. Voor nieuwelingen Robert Bettgens en Junior Lima dos Santos was het hun eerste competitiewedstrijd na lange tijd. Bettgens overtuigde als een betrouwbaar rustpunt in de defensie en de pijlsnelle en balvaste Dos Santos liet fraaie aanvallende acties zien maar moet zijn medespelers nog beter weten te vinden. Leuke aanwinsten op sportpark De Korze!

Rood Wit: Smulders; Damman, Bettgens, v. Doorn, Zondag; Veenstra (73. Fasen), Brugman, Djulic; dos Santos (78. Meulenbroeks), Pieschel
Venlosche Boys: Stienen; Kuijpers, Janssens, Hendrix, Nowacki; Hoveling, Arbag (86. Haumann), Tasdemir (74. R. Boots), Sprengers, S. Boots, Schlüter (46. Vullings)