woensdag 24 april 2024
Concentratie en balcontrole bij RKVVO-spits Martijn van Dijk - Foto: Willem Binnendijk)

RKVVO herpakt zich en wint van Helmondia

Oerle – Na de zwaar tegenvallende uitwedstrijd bij RPC vorige week, was het in deze tweede wedstrijd na de winterstop al in de eerste minuten duidelijk dat RKVVO wat recht wilde zetten. Zo statisch als vorige week de inzet was, zo gedreven kwam RKVVO nu uit de startblokken. Maar ook SC Helmondia liet zien dat ze waren gekomen voor punten!

Het eerste kwartier werd dan ook aftastend gevoetbald waarbij SC Helmondia iets dreigender was. In de 15e minuut was het Bart Sanders die op rechts in de counter ging en de bal perfect voorzette op de centraal meegekomen Martijn van Dijk, die de bal beheerst wist in te tikken, 1-0. SC Helmondia zette hierna nog een tandje bij, maar de kansen waren toch voor RKVVO. In de 27e minuut plaatste de hardwerkende Luuk Soetens de bal tegen de paal, waarop wederom Martijn van Dijk de terugstuitende bal in het net schoot, 2-0. In de resterende 15 minuten van de eerste helft waren er nog twee opgelegde kansen voor de thuisploeg, maar de scherpte ontbrak helaas.

Waar je zou denken dat SC Helmondia de 2e helft strijdlustig van start zou gaan was het juist RKVVO dat vol voor de winst ging. In de 46e minuut was het meteen raak. Na één van de mooiste aanvallen van de dag, die over meerdere schijven verliep, was het Thijs Offermeijer die op aangeven van Luuk Soetens de bal hoog links in de hoek schoot. SC Helmondia voerde hierna de druk op maar de verdediging van RKVVO wist hier prima, hoewel soms enigszins onrustig, mee om te gaan. De kansen waren er dan ook meer voor RKVVO. Een kopbal tegen de onderkant van de lat, counters met schoten tegen de keeper, een kans voor open doel ….. allemaal kansen die met meer finesse tot doelpunten hadden moeten leiden. In de 81e minuut was er nog een misverstand tussen de keeper van RKVVO en de bal. De snelheid van de terugspeelbal werd door Wouter Verhoeven verkeerd getaxeerd en de bal rolde voor de enigszins verbaasde spits van SC Helmondia. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en bepaalde zo de eindstand op 3-1.