Tommy v.d. Wiel (rechts) kopt in de 90e minuut de winnende treffer binnen - Foto: Ruud Bertels

Marvilde op valreep langs hekkensluiter Blerick

Meerveldhoven – Vandaag speelde Marvilde tegen hekkensluiter Blerick. De bezoekers wonnen slechts één wedstrijd (Wilhelmina Boys) en verloren er zeven. Marvilde daarentegen stond op een prima gedeelde 3e plaats, maar door de drie gelijke spelen van de laatste weken is de achterstand op koploper Someren enigszins opgelopen. Vandaag liep Marvilde meer dan 80 minuten achter de in de 2e minuut opgelopen achterstand aan, maar uiteindelijk won het door twee late doelpunten toch nog.

Marvilde begon slecht tegen Blerick. In de tweede minuut kwam Dennis Meho vanaf rechts naar binnen en schoot de bal in de korte hoek, 0-1. In de 9e minuut mocht Blericker Luca Willems alleen op Jeroen Keeris afgaan, maar schoot naast. Hierna viel er voor de toeschouwers weinig meer te genieten. Marvilde probeerde het wel, maar kwam nauwelijks tot een goede aanval. Tayfun Yilmaz en Max van de Gevel kopten een corner voorlangs, maar in de 39e minuut kwam pas de eerste grotere mogelijkheid. Tommy van de Wiel gaf de bal voor vanaf rechts, waarna deze bij Muti Nawabi kwam net voorbij de tweede paal. Muti besloot niet meteen te schieten met links, maar twee verdedigers uit te kappen. Zijn schot was hierna echter te slap, zodat de bal eenvoudig opgeraapt kon worden door doelman Frank Decker.

De tweede helft verliep voor Marvilde net zo stroef als de eerste. Blerick verdedigde met hand en tand de voorsprong en Marvilde had moeite om door die muur te komen. In de 62e minuut kwam een eerste grote mogelijkheid. Ties Bazelmans gaf de bal vanaf de rechterkant diep op Muti Nawabi. Op 7 meter bij de eerste paal nam hij de bal aan, maar zijn schot werd gered tot corner. Tien minuten voor het einde gaf Muti Nawabi de bal op Max van de Gevel, maar zijn schot was te gehaast en ging vanaf rechts diagonaal (ruim) voor het doel langs.

Het leek voor Marvilde niet meer te gaan lukken, maar het werd in de 86e minuut geholpen door routinier Gary Roumimper. Hij wilde uitverdedigen, maar raakte de bal verkeerd, waardoor Marvilde een corner mocht nemen. Deze werd op rechts genomen door Muti Nawabi. Voorbij de tweede paal kwam de bal bij Max van de Gevel terecht. Zijn schot werd van de lijn gehaald, maar de rebound werd op 11 meter door Tayfun Yilmaz in de rechterbovenhoek geknald, 1-1. Voor Marvilde was dit nog niet genoeg, dus alle zintuigen stonden nog op aanvallen. Hierdoor mocht Jeffrey Bömers twee minuten later vanaf de eigen helft alleen op Jeroen Keeris afgaan. Zijn inzet werd prima gered door de doelman van Marvilde en achteraf werd Jeroen hiermee de man of the match.

n de 90e minuut nam Muti Nawabi net op de helft van Blerick een vrije trap die door Tommy van de Wiel verlengd werd tot doelpunt, 2-1. Blerick lag verslagen op de grond en hierna kreeg Marvilde nog meerdere mogelijkheden via Max van de Gevel en Tayfun Yilmaz om in de ruime extra tijd (7 minuten!) de score hoger op te laten lopen. Dit gebeurde niet en dus eindigde deze wedstrijd uiteindelijk in een uiterst moeizaam verkregen overwinning voor Marvilde.

1. Meho 0-1; 85. Yilmaz 1-1, 90. v.d. Wiel 2-1

Marvilde: Keeris; v. Vark, v.d. Wiel, Cools, Maessen (68. Martens); Bazelmans, Kiebert, Bertels; v.d. Gevel, Nawabi, Yilmaz
Blerick: Decker; Sanders, Zeevenhoven, Holla, Daniels, Willems (78. v. Kruiningen), Gerdes, Meho, Houben (68. Doudouh), Boulhri (60. Bömers), Roumimper