vrijdag 26 april 2024

Rood Wit in slotfase naar krappe winst

Asten – Rood Wit heeft zich tegen NWC herpakt van de tegenvallende nederlaag tegen laagvlieger Wilhelmina Boys. Nadat de Veldhovenaren al snel op een ruime voorsprong kwam, wisten de gasten toch pas in de slotfase de kleine overwinning over de streep te trekken.

Rood Wit begon voortvarend aan de wedstrijd. Al binnen 6 minuten kwam de ploeg op voorsprong. Robert Bettgens veroverde op eigen helft de bal en leverde deze meteen in bij Jan van Hout die vervolgens Gideon Pieschel diep stuurde. De spits van Rood Wit faalde oog in oog met keeper Stefan Vaas niet en openende met een fraaie schuiver de score. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. In de 12e minuut wist Jan van Hout te scoren op aangeven van Pieschel: uit een vrije trap kon hij vrij inkoppen en zodoende Vaas wederom kansloos laten.

Lang kon Rood Wit niet genieten van de snelle voorsprong, want al in de 19e minuut kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Vanuit een vrije trap van Martijn Henst leek Jeroen van Deursen de bal binnen te koppen. Dat Van Deursen hierbij zijn hand gebruikte ontging scheidsrechter Swaanen en de treffer werd goedgekeurd. De aansluitingstreffer leek NWC vleugels te geven, want de thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd. Rood Wit verloor steeds vaker de tweede bal en hiermee ook het overwicht op de wedstrijd.

Toch duurde het tot de 80e minuut voordat NWC op gelijke hoogte kwam. Bij een vrije trap van Martijn Henst raakte niemand de bal meer aan en ook doelman Mark Smulders had geen antwoord op de inzet van Henst. Ondanks de vroege voorsprong leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Tot het moment dat Gideon Pieschel diep werd gestuurd en in het zestienmetergebied werd gevloerd door Jowie van Heugten. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Pieschel ging zelf achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter Vaas. Door de benutte strafschop pakte Rood Wit drie hele belangrijke punten en nestelt zich zo in de brede subtop van de tweede klasse.

6. Pieschel 0-1, 12. v. Hout 0-2, 19. v. Deursen 1-2; 80. Henst 2-2; 84. Pieschel 2-3 (str.)

Rood Wit: Smulders; Damman, Bettgens, v. Beek, v. Doorn; Gunuc (81. Veenstra), v. Etten (66. Bierens), Schellekens, Brugman, v. Hout (78. Fasen), Gideon Pieschel