dinsdag 21 mei 2024

Marvilde overtuigend langs SV Someren

Someren – Na de winst in de topper van vorige competitieronde op Mierlo Hout moest Marvilde op deze donderdagavond aantreden in Someren. Het was op sportpark De Potacker opnieuw een topper in de 2e klasse, die eerder wegens corona was afgelast. In de eerste helft was Someren kansloos en kansenloos. Marvilde daarentegen kreeg meerdere grote mogelijkheden en had met een grotere voorsprong (dan 0-2) kunnen gaan rusten. In het begin van de tweede helft was de concentratie bij de Meerveldhovenaren even weg en bracht Someren met een gelukkig doelpunt de spanning terug. Hierna pakte Marvilde de draad weer op en na de 1-3 kwam het eigenlijk niet meer in gevaar.

Wedstrijden tussen Marvilde en Someren zijn altijd spannend en de uitslag ligt meestal dicht bij elkaar. Vanavond was er niet veel spanning, want de gasten uit Meerveldhoven waren te goed. In de 10e minuut kwam Robbert Born over de as op en schoot vanaf 25 meter. De bal werd geblokt en kwam zo op links bij Ferry Aerts. Zijn voorzet werd midden voor het doel op 13 meter aangenomen en ingeschoten door Twan Demin, 0-1. Vijf minuten later kreeg Clint van Doorn de bal in de diepte van Sil van Herwijnen. Zijn inzet in het strafschopgebied ging te wild naast.

In de 27e minuut had Sil van Herwijnen een schitterende actie in huis en gaf de bal daarna op Anwar Janssen aan de rechterkant. Aangekomen in het strafschopgebied schoot Anwar de bal in de verre hoek, 0-2. Nog net vòòr het half uur werd Ferry Aerts op links diep gestuurd. Op de rand van het strafschopgebied dacht hij doelman Sil Joosten te verschalken met een lob, maar die was net te laag, waardoor de doelman van Someren redding kon brengen.

Na de thee was er in de 48e minuut nog een goede aanval van Marvilde. Twan Demin maakte zich prima vrij rond de middenlijn en gaf diep op Ferry Aerts. Hij sneed het strafschopgebied in, maar zijn schot ging over de kruising (waar een balletje breed misschien een betere optie was geweest). Hierna leek de concentratie even weg te zijn wat in de 53e minuut een doelpunt voor Someren opleverde. De verdediging van Marvilde dacht een aanval uit te verdedigen, maar in de kluts viel deze zomaar voor de voeten van Koen de Louw. In het strafschopgebied haalde hij doeltreffend uit, 1-2. Drie minuten later mocht hij dit nog een keer proberen, maar nu uit een veel lastigere hoek. Nu ging de bal voor het doel langs.

Hierna pakte Marvilde de draad weer op en na een prima bal van Clint van Doorn op Anwar Janssen, mocht Anwar alleen op doelman Joosten af gaan. Zijn inzet werd met de voeten tegengehouden, maar Clint was doorgelopen en kon de 1-3 in het lege doel plaatsen. Hierna waren er schoten van Mark van Doorn, in het strafschopgebied naast, en Ferry Aerts vanaf 30 meter in de handen van Sil Joosten. In de 72e minuut gaf Koen de Louw de bal vanaf rechts voor, waarna Luc Bouwmans langs de bal trapte op 15 meter van het doel. Een paar minuten later dook Koen de Louw voor Sam van Rooij op, maar de doelman van Marvilde was de baas. Marvilde consolideerde de voorsprong en Someren was niet meer in staat om meer gevaar te stichten.

Na de overwinning van vanavond pakt Marvilde voor het eerst dit seizoen de koppositie in de 2e klasse H. De ploeg die tot nu toe koploper was, Oirschot Vooruit, komt als derde van het rijtje toppers a.s. zondag op bezoek in Meerveldhoven..

Doelpunten:
10. Demin 0-1, 25. Jansen 0-2; 52. de Louw 1-2, 59. C. van Doorn 1-3

Opstellingen:
Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin (90. van de Weijer), de Jongh; Janssen (77. de Bie), van Herwijnen (82. Megens), Aerts (90. Bujitu)
SV Someren: Joosten; v.d. Boomen, N. Schweren, N. de Louw, van Stratum; Sonnemans, Bouwmans, v.d. Velden (46. van Vlerken); Meulen, K. de Louw, Fondon (69. Peters)