woensdag 24 april 2024

Marvilde pakt laatste winst in een bijna perfect seizoen

Hilvarenbeek – Marvilde sloot vanmiddag een bijna perfect gelopen competitie af. In een klasse met sterke tegenstanders werd 18 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en pas na het kampioenschap – 5 wedstrijden voor het einde – kwamen er enkele verliespartijen. Het seizoen begon in oktober op sportpark Jongelingsveld met een moeizaam 0-0 gelijkspel tegen Hilvaria, waar de gasten meer hadden verdiend. Ook vanmiddag spartelde Hilvaria goed tegen, kwam zelfs op voorsprong en miste een strafschop, maar daarna wist Marvilde de score om te draaien en ging met een verdiende overwinning naar huis.

De eerste minuten gingen gelijk op zonder grote kansen. Na 13 minuten kreeg Hilvaria een eerste grote kans. Max Toemen kwam midden voor het doel vrij te staan en stiftte de bal over de uitkomende Youri Keij in het doel van Marvilde, 1-0. Vier minuten later kon Yoerie van Rijswijk het strafschopgebied ingaan, maar zijn schot ging naast. Pas na 24 minuten kreeg Marvilde een grotere kans. Een voorzet van Ferry Aerts werd weggewerkt en daarna op 16 meter overgeschoten door Clint van Doorn.

Op het half uur was het weer Ferry Aerts die de bal voorgaf en Sil van Herwijnen tikte bij de eerste paal in. Keeper Sjors van Laarhoven kon nog net redding brengen tot corner. Die corner werd uiteindelijk ingeschoten door Ferry Aerts, in de handen van de doelman. Dit leverde Ferry een blessure op en hij werd vervangen door Tayfun Yilmaz. Vijf minuten voor de rust kreeg Hilvaria een grote kans om de score te verdubbelen. Een sliding van Clint van Doorn werd (onterecht?) bestraft met een strafschop, maar Youri Keij wist de pingel van Frank Kolen te stoppen.

De tweede helft was slechts drie minuten oud toen Anwar Janssen diep gestuurd werd. Voor de doelman gaf hij breed, waarna Sil van Herwijnen de bal in het lege doel kon tikken, 1-1. Hierna werd het spel van twee kanten erg onrustig.

Pas in het laatste kwartier wist Marvilde de draad weer op te pakken en dat leverde meteen een doelpunt op. Tayfun Yilmaz gaf diep op Sil van Herwijnen, die in het strafschopgebied aangetikt werd door Greg van Gestel. De toegekende strafschop werd prima binnengeschoten door Robbert Born, 1-2. Twee minuten later joeg Tayfun Yilmaz de bal af bij een verdediger van Hilvaria. Alleen richting het doel besloot Tayfun op 25 meter de bal over de ingevallen doelman Martijn Bijdevier te schieten. Precies op de rand van het strafschopgebied kon Bijdevier nog net bij de bal. Een paar minuten voor het einde ontstond de laatste grote kans toen Robbert Born een lange bal gaf op Sander Megens. Sander tikte deze door naar Sil van Herwijnen, maar de doelman van Hilvaria was hem de baas.

De competitie zit er op voor Marvilde. Volgende seizoen mag het in de 1e klasse laten zien wat het op een niveau hoger waard is.

14. Toemen 1-0; 48. van Herwijnen 1-1, 73. R. Born 1-2 (str)

Marvilde: Keij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Janssen (69. de Jongh), van de Weijer (78. Kantelberg); Megens, van Herwijnen, Aerts (33. Yilmaz)
Hilvaria: van Laarhoven (Bijdevier); Kolen  (Kramers), van Teeffelen, van Gestel, J. van Trier, van Rijswijk, van de Wiel (Abrahams), van Riel, D. van Trier (Kingongo), Toemen (Hendriks), Rasenberg