vrijdag 29 maart 2024
Jan van Hout passeert zijn tegenstander op snelheid - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit huldigt Jan van Hout maar mist geluk in wedstrijd

Veldhoven-Dorp – Voor Rood Wit stond er niets meer op het spel deze zondag. Een stevige plaats in de middenmoot is een goed resultaat voor de Veldhovenaren. Sparta’25 zat nog in de race voor de play-offs en om dat vol te houden moesten de gasten vandaag de 3 punten mee naar Beek en Donk zien te nemen.

De aftrap op sportpark De Korze moest heel even wachten vanwege de huldiging van Rood Wit spits Jan van Hout. De topscorer werd gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in Rood Wit 1. Volgend seizoen moeten we de roodwitter gaan missen in de zondag 2e klasse, want hij maakt samen met enkel andere spelers de overstap naar het zaterdagvoetbal.

Na deze mooie huldiging was de wedstrijd nog maar nauwelijks begonnen of Rood Wit stond al achter. Er geen een beslissing van de scheidsrechter aan vooraf die Sparta’25 een strafschop toekende; een zeer dubieuze beslissing. Na een klein kwartier leed Rood Wit balverlies op het middenveld, dat genadeloos werd afgestraft door Freek Schoones, 0-2. Toch kwam na een half uur de aansluitingstreffer op het scorebord: uit een hoekschop tikte Bart van de Looij de bal binnen, 1-2. Lang kon Rood Wit daar niet van genieten want binnen 5 minuten was het alweer 1-3, toen Daan van Heijnsbergen zijn 2e treffer deze middag in de boeken kon zetten. De 1-3 was ook de ruststand al was er nog een hard afstandsschot van Giovanni van Bladel dat net voorlangs ging.

Meteen na rust kwam Rood Wit goed uit de startblokken. De eerste kans was dan ook al meteen voor de thuisploeg maar Davy Brugman kan de bal net niet binnentikken. Na een dubbele wissel waarbij Jim van Beek en Thom Mandigers in het veld kwamen, kreeg de laatste, koud in het vel, meteen een fraaie kans, maar hij kopte de bal vanuit een corner op de paal. Rood Wit bleef vervolgens aandringen en drukte de Beek en Donkers verder terug. Kansen kwamen er zeker, maar het geluk ontbrak de Korzenaren echter. Zo schoot Jan van Hout de bal hard op de vuisten van de Sparta’25-keeper waarna Gerrit Breton in de rebound de bal over schoot.

Rood Wit speelde vooral in de 2e helft een goede partij voetbal, maar het geluk ontbrak de Korzenaren om de bij rust opgelopen 1-3 achterstand nog om te kunnen buigen. Sparta’25 was zeker tevreden met de overwinning, want de Beek en Donkers hebben nu een plaats in de play-offs in eigen hand.

4. van Heijnsbergen 0-1 (str), 15. Schoones 0-2, 35. van de Looij 1-2, 40. van Heijnsbergen 1-3;

Rood Wit: Bertrams (Smulders); Damman, van de Looij, Breton, Slegers (75. van Gulik); Fasen (56. van Beek) Verbeek, Evers (46. Kouwenberg), Brugman (56. Mandigers); van Bladel, van Hout