donderdag 28 maart 2024
Gideon Pieschel scoort de 2-1 - Foto: Willy Pieschel

Marvilde trekt tegen FC Eindhoven aan het langste end

Meerveldhoven – Twee weken geleden speelde Marvilde de slechtste wedstrijd van dit seizoen met een 5-0 verlies bij SC ’t Zand. Na een carnavalsvrij weekend stond vandaag tegen FC Eindhoven een wedstrijd op het programma waarin revanche mogelijk en – gezien de stand op de ranglijst – misschien wel noodzakelijk was. Gelukkig viel de uitslag vandaag gunstig uit voor Marvilde (2-1). Voetballend was FC Eindhoven beter, maar in kansen was Marvilde zeker niet de mindere, dus of deze wedstrijd een winnaar op had moeten leveren is de vraag.

Marvilde begon energiek en kwam snel op voorsprong. In een groepje van spelers op de rand van het strafschopgebied kapte Twan Demin zich knap vrij en haalde uit. Precies langs de paal ging dit schot in het doel, 1-0. In de 21e minuut had Twan Demin de score moeten verdubbelen. Sil van Herwijnen gaf de bal naar links op Gideon Pieschel. Gideon gaf deze ineens voor over de grond en op 7 meter kon Twan intikken. Keeper Ceylan Cenik bracht redding met de benen.

Vijf minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Bob Adriaans trok vanaf rechts naar binnen en op 25 meter schoot hij op doel. Onderweg schampte het schot een rug van een Marvilde-verdediger, waarna de bal zo in het doel vloog, 1-1. In de 32e minuut had Marvilde dan weer op voorsprong kunnen komen. Mauro van Houtum gaf de bal op rechts diep op Gideon Pieschel. Vanaf de achterlijn gaf hij terug op Twan Demin die op de rand van het strafschopgebied meteen inschoot. Keeper Cenik wist met een knappe redding in de rechter beneden hoek de 2-1 te voorkomen.

Twee minuten in de 2e helft gaf Gideon Pieschel een voorzet vanaf links. Sil van Herwijnen was als eerste bij de bal en kopte bij de 1e paal net over. Precies op het uur kwam Marvilde dan toch weer op voorsprong. Sam Weijers gaf een perfecte voorzet nog vanaf eigen helft aan de rechterkant. Op een paar meter van het doel wist Giedeon Pieschel deze mooi te verlengen tot in het doel, 2-1.

Eindhoven werd hierna noodgedwongen nog dreigender. In de 67e minuut kreeg Wael Nasser een behoorlijk vrije schietkans op 14 meter in het strafschopgebied, maar Robbert Born blokte knap zijn inzet. Eén minuut later was Gideon Pieschel te snel voor zijn tegenstander en sneed vanaf links richting het doel van Eindhoven. Zijn inzet ging de doelman voorbij, maar werd voor de doellijn weggewerkt. Tien minuten voor het einde gaf Sam Weijers weer een voorzet, deze keer op Anwar Janssen. Anwar nam deze op 15 meter knap aan op de borst en haalde ineens uit. Het schot was niet ver genoeg in de hoek, zodat de doelman eenvoudig op kon rapen. In de 85e minuut kon Julian Belle rechts in het strafschopgebied vrij uithalen, maar Sam van Rooij bokste de bal goed weg tot corner. FC Eindhoven bleef aanvallen, maar ondanks enkele spannende momenten in het strafschopgebied, werd er niet meer gescoord en liep Marvilde met een belangrijke overwinning van het veld af.

4. Demin 1-0, 26. Adriaans 1-1; 62. Pieschel 2-1

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn (90. Martens), van Vark, R. Born, Slegers; Weijers, de Jongh, van Houtum (46. M. van Doorn); van Herwijnen, Demin (73. Janssen), Pieschel (92. de Wijs)
FC Eindhoven AV: Cenik; Diallo, Yazgan, Belle, Markgraaf; van Stipdonk, Scholten (70. Wortelboer), Bouaouine; Adriaans, Nasser (70. van Klinken), Azmani (80. R. van Rooij)