vrijdag 19 april 2024
Youri Sijbers meldt zich in het Baronie doelgebied - Foto: Thieu Vlemmix

Slechte eindfase doet UNA de das om

Zeelst – Een venijnige noordoostelijke wind stond dwars over het veld, zodat de gevoelstemperatuur dik onder nul lag. Het waren vooraf geen uitnodigende elementen bij het duel tussen UNA en Baronie. Toch maakten beide partijen er een aantrekkelijk duel van, voor – toch nog – een paar honderd toeschouwers die de bijtende kou trotseerden. Op het veldspel van UNA viel ook dit keer lang weinig aan te merken; op de productiviteit wel. Geen vreemd verschijnsel overigens in het Zeelster kamp.

UNA startte voortvarend met vlotte aanvallen. Maar er was ook genoeg tegengas van de mannen uit Breda (geen ploeg voor de onderste regionen). En zo ontspon er zich een boeiende partij. Nadat een scherp schot van Sten Senders in de 17e minuut de goeie keeper Michel van Butselaar tot een knappe redding noopte, werd vlak erop het houtwerk tot drie keer toe geraakt (Brian Boogers) en vervolgens keurde de goed leidende arbiter Jorn te Kloeze tot twee maal toe een doelpunt van UNA wegens buitenspel af. De bezoekers uit Breda kwamen na een goed half uur met een voor hen passend antwoord via Moustafa Mohammed; zijn geweldige uithaal vanaf de linkerkant plofte tegen het verste zijnet achter een verbouwereerde Giel Flokstra: 0-1.

In de tweede helft zette UNA nog meer druk. En nadat eerste nog Abdias Eenow Dahir niet slaagde alleen voor de keeper, mocht Sten Senders een minuut later vanaf elf meter aanleggen. Hij deed dat vlekkeloos: 1-1. Intussen was de 10 minuten eerder ingevallen Teun Willems opnieuw geblesseerd. Bijzonder sneu voor de aanvaller, die na een langdurige kwetsuur eindelijk weer serieus aanstalten maakte om in de basis terug te keren. Na de gelijkmaker werd UNA – op jacht naar de volle winst – met de minuut slordiger en gaf de partij uiteindelijk met 1-2 uit handen (doelpunt Omar El Kaddouri). Een klein excuus wellicht: behalve de in potentie basisspelers Niek en Rob van Boekel, Nick Tielemans en Petar Stoskovic (blessures), ontbrak vandaag vanwege ziekte ook nog spits Juul Respen.