donderdag 28 maart 2024
Danny Das zet de actie in na een steekbal van Jelle Born - Foto: Ruud Bertels

Marvilde verliest van Hilvaria in kopie van de heenwedstrijd

Meerveldhoven – De wedstrijd in Hilvarenbeek op 21 oktober werd 3-0 voor Hilvaria. Marvilde was het meest in de aanval, maar kansen kwamen er weinig en doelpunten werden gemaakt door de thuisploeg. Vandaag was het spelverloop identiek, zodat Marvilde opnieuw kansloos verloor met 0-3. Blijkbaar heeft Marvilde dit seizoen problemen met RKVVO en Hilvaria, alle vier de wedstrijden eindigden in een 0-3 nederlaag.

De eerste helft ging gelijk op. In de 10e minuut gaf Muti Nawabi de bal voor vanaf rechts, maar Jelle Born nam de bal niet goed aan, waardoor een grote kans verloren ging. Marvilde was in die periode dreigend, maar doelpunten bleven uit. Een fout in de verdediging van Marvilde leverde een vrije kans op voor de bezoekers. Sem Hendriks had geen moeite om het cadeautje uit te pakken, 0-1. Hilvaria had de voorsprong te pakken die het graag heeft, zodat ze het geliefde spelletje kon spelen: lekker achterover hangen en met snelle uitvallen gevaar stichten.

In de tweede helft leverde dit resultaat op. Ties Bazelmans kreeg in de 56e minuut een goede schietkans, maar zijn geplaatste bal werd eenvoudig gepakt door Sjors van Laarhoven. In de tegenaanval ging Joerie van Rijswijk alleen op Sam van Rooij af. Een simpel tikje net binnen het strafschopgebied zorgde voor de 0-2 voorsprong van Hilvaria. Tien minuten later nam Van Rijswijk een vrije trap op rechts die geheel vrijstaand midden voor het doel voor het doel langs gekopt werd door Jannes van Trier. In de 72e minuut werd de verdediging van Marvilde helemaal uitgespeeld en stond uiteindelijk Dorus van Trier helemaal alleen voor de doelman van Marvilde. Hij zorgde dan ook voor de 0-3. Marvilde bleef wel aanvallen, maar creëerde weinig. In de laatste minuten had Joerie van Rijswijk ook nog voor de 0-4 kunnen zorgen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Jelle Born.

De wedstrijd was vanmiddag een kopie van de heenwedstrijd in Hilvarenbeek. Zelfs de uitslag was hetzelfde. De kansen om de nacompetitie te halen zijn door het verlies voor Marvilde een stuk kleiner geworden, maar nog steeds is het mogelijk. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Beerse Boys. De thuiswedstrijd werd met 6-0 gewonnen, dus de tegenstander zal gebrand zijn op een goed resultaat.

34. Hendriks 0-1; 56. v. Rijswijk 0-2, 72. v. Trier 0-3

Marvilde: v. Rooij; Yilmaz, v.d. Wiel, R. Born, v. Vark (72. v.d. Weijer); Bazelmans (62. Bartholomeus), Bertels, J. Born; Muti Nawabi, Das, v.d. Akker (80. Maessen)