zaterdag 27 april 2024
Clint van Doorn aan de bal met Martijn van Dijk in aantocht - Foto: Herman Schoemaker

Marvilde walst in derby over RKVVO heen

Meerveldhoven – De uitwedstrijd tegen RKVVO was een lastige voor Marvilde. RKVVO had het mes tussen de tanden en wist Marvilde tot de rust goed tegenstand te bieden en had zelfs met een voorsprong moeten gaan rusten. Dat gebeurde niet en binnen de kortste keren had Marvilde in de 2e helft een geruststellende 0-3 voorsprong. Vandaag was RKVVO geen schim van die wedstrijd in oktober. Het eerste kwartier konden de bezoekers nog mee, maar na de 2-1 in de 18e minuut was de weerstand van RKVVO gebroken en had Marvilde geen moeite om uit te lopen naar een grote zege.

Al na 7 minuten kwam Marvilde op voorsprong na een voorzet van Ferry Aerts. Sil van Herwijnen kreeg hem met moeite onder controle en kon hem nog doortikken op de aanstormende Anwar Janssen. In de korte hoek schoot die de 1-0 in het doel. Zeven minuten later lag vanuit het niets de gelijkmaker in het doel. Een voorzet kwam via enkele spelers bij Martijn van Dijk die geen moeite hadom op 2 meter van het doel de 1-1 binnen te tikken. Meteen hierna tikte Bart Sanders nog een voorzet vanaf rechts van Bart Braam in het zijnet, maar daarna was de wedstrijd gespeeld.

In de 18e minuut kwam een diepe bal bij Twan Demin. Rond het strafschopgebied werd hij geblokt door een verdediger, waarna Mark van Doorn  de terugrollende bal ineens vanaf 20 meter op doel schoot, 2-1. Na dit doelpuntrijke begin nam Marvilde de overhand. Net voor het half uur schoot Twan Demin net buiten het strafschopgebied op doel. Doelman Wouter Verhoeven stond op het verkeerde been, maar had het geluk dat de bal buiten de palen bleef. Eén minuut later was het wèl raak. Na een afgeslagen aanval was Marvilde er sneller bij dan RKVVO. Sil van Herwijnen speelde de bal op Anwar Janssen die de 3-1 in het doel schoot. In de 33e minuut pikte Twan Demin de bal op rond de middenlijn op de as van het veld. Twan rende naar voren en de spelers van RKVVO legden de rode loper uit om alleen voor de doelman uit te komen., maar Twans schot ging rakelings naast. Wouter Verhoeven moest hierna nog meerdere reddingen verrichten, maar in de 44e minuut werd hij toch nog een keer verslagen toen Twan Demin een terugkomende bal uit een afgeslagen aanval inschoot, 4-1.

In de tweede helft was het al snel bekeken, want na 50 minuten gaf Sil van Herwijnen de bal op 16 meter van het doel op Twan Demin. Twan liet deze slim lopen, waardoor Ferry Aerts in balbezit kwam, zijn tegenstander uitspeelde en de 5-1 inschoot. Weer vijf minuten later gaf Twan Demin een steekbal op Ferry Aerts. Alleen voor de doelman wist Wouter Verhoeven te redden tot corner. Twee minuten voor het einde gaf Tayfun Yilmaz diep op Mathijs de Bie. Zijn mislukte voorzet kwam bij Sander Megens die de bal opnieuw voorgaf naar Mathijs de Bie, maar die verwachte de bal niet terug en kopte net voorlangs. In de blessuretijd mocht Mathijs de Bie toch nog voor het slotakkoord zorgen. Mark van Doorn gaf de bal diep en Mathijs was als eerste bij de bal. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel, 6-1.

7. Janssen 1-0, 14. van Dijk 1-1, 19. M. van Doorn 2-1, 29. Janssen 3-1, 44. Demin 4-1; 50. Aerts 5-1, 90. de Bie 6-1

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark (81. Martens); M. van Doorn, Demin (64. Kantelberg), de Jongh (81. Megens); Janssen (77. de Bie), van Herwijnen (77. Yilmaz), Aerts
RKVVO: W. Verhoeven; van Baren, B. Soetens, van Reijen, Verheijen; Jongenelen, J. Verhoeven, van Sambeek (70. van Bussel); Braam, Sanders  (86. van Run), van Dijk (70. Oosterbosch)