zaterdag 27 april 2024
Stijn Louwers, heer en meester in het strafschopgebied - Foto: Ronald Otter

Marvilde wint betrekkelijk eenvoudig bij RPC

Eindhoven/Stratum – De wedstrijden tegen RPC zijn altijd lastig voor Marvilde. Gewonnen wordt er zelden. Als je vandaag naar het wedstrijdformulier kijkt lijkt het een harde wedstrijd geweest te zijn: acht gele kaarten (6-2 voor RPC) in een wedstrijd die betrekkelijk rustig verliep. In de eerste helft was er weinig opwinding totdat Marvilde in de laatste 10 minuten twee keer scoorde. De tweede helft mocht RPC zijn gang gaan, maar had Marvilde op het einde met een forse overwinning weg kunnen gaan. Alle kansen, inclusief penalty, werden gemist, zodat Marvilde uiteindelijk met een 0-2 overwinning naar huis ging.

Na een matig begin van beide kanten nam Marvilde na een minuut of twintig langzaamaan het heft in handen. In de 22e minuut gaf Danny Das de bal vanaf de as van het veld naar rechts. De RPC-verdediger dacht met een sliding de bal te onderscheppen, maar hij kon net niet bij de bal. Door de sliding was hij wel uitgespeeld en kon Tommy Boogers de bal meenemen en voorgeven op Danny Das. Die schoot vanaf 13 meter op doel, maar het schot werd gedeeltelijk geblokt tot corner. De hoekschop van Muti Nawabi werd door Ties Bazelmans net over het doel gekopt. In de 36e minuut werd Rick Wijnen vrijgezet voor doelman Jeroen Keeris. Beide spelers wisten eigenlijk niet wat er zou gebeuren en daardoor kwam de bal in de handen van de Marvilde keeper terecht.

Zeven minuten voor de rust floot de scheidsrechter voor een overtreding op Danny Das aan de rechterkant van het veld bijna bij de achterlijn. Muti Nawabi nam die vrije trap en midden voor het doel kon Tommy van de Wiel de bal achter doelman Tom Verhoeven schieten, 0-1. Vier minuten later een corner op links die door Muti Nawabi genomen werd en door Tommy van de Wiel bij de tweede paal met binnenkant voet uit de lucht in het doel getrapt werd, 0-2.

In de tweede helft hing Marvilde aanvankelijk achterover en mocht RPC aanvallen. Tot kansen leidde dit niet. De eerste kans was weer voor Marvilde in de 67e minuut. Een diepe bal vanaf rechts naar links zou bij Tommy Boogers terecht moeten komen, maar omdat Lukas Erens in de baan van de bal stond leek dat niet te gebeuren. Erens trapte echter over de bal, waardoor de bal toch bij Tommy Boogers terecht kwam. Hij kapte de doelman uit, maar voordat hij de bal in het lege doel kon trappen, was er een verdediger bij om de bal af te pakken.

Twaalf minuten voor het einde ging Tayfun Yilmaz diep op rechts. Hij gaf de bal terug op Muti Nawabi die op de rand van het strafschopgebied de bal diagonaal voor het doel langs schoot. Eén minuut later werd Danny Das vrijgezet voor de doelman van RPC. Hij dacht de bal nonchalant over de uitgekomen sluitpost van RPC te plaatsen, maar hij raakte de bal niet hard genoeg. De lob ging wel over de doelman, maar omdat er geen snelheid in zat was de doelman toch weer als eerste bij de bal.

Zeven minuten voor het einde kreeg RPC een grote kans, maar nadat de bal op een paar meter van het doel tegen het been van Rick Wijnen en daarna tegen het been van Solomon Gebre Dingil was gekomen, kon Jeroen Keeris de bal gewoon oprapen. Als dit soort kansen niet benut wordt, weet je dat het vandaag niet zal gaan lukken. In de 85e minuut kwam Muti Nawabi vrij op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant. Zijn schot/lob ging net over het doel. In de blessuretijd werd Max van de Gevel dan nog door de doelman neergelegd in het strafschopgebied, maar de doelman wist zijn fout te herstellen door de penalty van Muti Nawabi te stoppen. Hierna floot de scheidsrechter meteen af.

38. van de Wiel 0-1, 42. van de Wiel 0-2

Marvilde: Keeris; Cools (75. Yilmaz), v.d. Wiel, Louwers, v. Vark; Kiebert (46. Maessen), Bertels, Bazelmans; Das, Nawabi, Boogers (81. v.d. Gevel)