woensdag 24 april 2024
UNA-middenvelder Bassou Boulgalgh aan de bal - Foto: Febi

UNA stelt opnieuw teleur

Oldenzaal – Drie weken geleden kon UNA in de vrieskou van Doetinchem slechts één punt meenemen van laagvlieger Jong De Graafschap: 1-1. Afgelopen zondag gingen de geelzwarten weer naar Twente, waar men moest aantreden tegen Quick’20. De ploeg van trainer Michel Steggink deelde de laatste plaats op de ranglijst. Weer werd het 1-1 en weer deed UNA zich tekort met dit resultaat.

Na een forse blessure stond Marc Höcher weer in de basis. De formatie van Jeroen van Bezouwen toonde vanaf het begin van de wedstrijd dat men meer kwaliteit in huis heeft dan Quick’20. UNA was sterker en speelde meestal op de helft van de Twentenaren, maar de overmacht werd bijna nooit in kansen uitgedrukt. Gedurende de eerste 45 minuten waren dat er twee. De eerste was voor Brian Boogers, die vlak voor het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Rayan Snelders, die daarvoor de gele kaart in ontvangst kon nemen. De vrije trap werd door Marc Höcher net over geschoten. Even later mikte Mart v.d. Gevel naast. Door slordige en ondoordachte aanvalspogingen van de geelzwarten kwam het doel van keeper Van Berkel verder nooit in gevaar.

Na rust zou het dan moeten gebeuren, maar het enige dat gebeurde was dat de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam. Het duel sukkelde door en in de 76e minuut kwam Rob van Boekel in de ploeg voor Nick Tielemans. Van Boekel had amper één minuut nodig om de 0-1 aan te tekenen. Erop en erover zou je denken. Niks erop en zeker niet erover. Quick’20 streed voor elk punt en dat kwam er ook. Zes minuten voor tijd kreeg centrale verdediger Thomas Huijben de bal niet weggewerkt, wat meteen werd afgestraft door Jeroen Visscher, 1-1. Quick’20 was tevreden en UNA teleurgesteld, maar die teleurstelling hadden de Zeelstenaren zelf veroorzaakt.

76. Rob van Boekel 0-1, 84. Visscher 1-1

UNA: Stoskovic; v. Weert, Stottelaar, Huijben, Scheerlinck; Sijbers, Boulghalgh, v.d. Gevel; Höcher (64. Sebregts), Boogers, Tielemans (75. R. v. Boekel)
Quick’20: v. Berkel; Bokkerink, Snelders, Leenders, Zwienenberg; Stolker, Kamp, v. Breemen-Schneider; Degenaar, Kemna, Visscher