donderdag 28 maart 2024
De Oerse defensie maakt een aanval van Beerse Boys onschadelijk - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO wint spannende Kempen-derby

Middelbeers – Vanaf de aftrap was RKVVO de bovenliggende partij in deze boeiende wedstrijd. RKVVO combineerde beter en Beerse Boys was niet bij machte om de vlotte combinaties te volgen. Uiteindelijk werd het vanwege de nodige doelpunten ook voor de toeschouwer een leuke wedstrijd in een aangenaam voetbalweertje. RKVVO nestelt zich met de overwinning weer wat steviger in de druk bezette middenmoot van de 2e klasse F.

Al in de 4e minuut was het op een voorzet van Bart Sanders (eindelijk weer terug van een langdurige blessure) dat Jorrit Mol volledig vrijstaand de 0-1 liet aantekenen. Volkomen uit het niets was het Beerse Boys wat na een half uur op gelijke hoogte kwam uit de eerste goede aanval die op het doel van Sven van den Oever werd uitgevoerd. Door een vlotte combinatie werd Jannes Mulder aangespeeld en de spits van Beerse Boys wist met de geboden kans wel raad. In de verre hoek werd het uiteindelijk 1-1. RKVVO leek even aangeslagen maar op slag van rust was er toch gerechtigheid en uit een corner van Rob van der Plaat werd het 1-2. Een Beerse verdediger kopte achter zijn eigen doelman de verdiende voorsprong voor RKVVO binnen.

In de 2e helft stroopte Beerse Boys de mouwen op maar het spel van de thuisploeg werd er uiteindelijk niet beter op. Er waren diverse kleine kansen over en weer maar RKVVO bleef het beste van het spel houden. In de 50e minuut was er een lange blessurebehandeling voor Sven van den Oever die geblesseerd raakte door een grove charge van Jannes Mulder. Na vijf minuten kon het spel worden hervat en bleef Sven van den Oever (gelukkig maar want er was geen reservekeeper voorhanden) onder de lat.

In de 65e minuut was er een vrije trap voor RKVVO op 25 meter van het doel. Op de geplaatste vrije trap door Thijs Offermeijer had de doelman van Beerse Boys geen antwoord (1-3). Kort hierna was het diezelfde Thijs Offermeijer die een vrijetrap op de lat zag belanden. Beerse Boys stelde hier qua veldspel niet veel tegenover. Opnieuw uit het niets was het in de 81e minuut toch Jannes Mulder die de 2-3 liet aantekenen nadat Sven van den Oever niet goed wegwerkte. Uit de kluts was Jannes Mulder eerder bij de bal en de eindstand kwam op het bord. In de 10 minuten die resteerden was Beerse Boys niet bij machte om er een goed slotoffensief uit te gooien. Al met al een verdiende overwinning voor RKVVO.

4. Jorrit Mol 0-1, 33. Mulders 1-1, 45. (e.d.) 1-2; 76. Offermeijer 1-3, 82. Mulders 2-3

Opstelingen:
RKVVO: v.d. Oever; Antonis, Segers, M. Soetens, Sterken (van Baren); Offermeijer, van Doormalen, Jorrit Mol; v.d. Plaat, Sanders (Jasper Mol), Bujitu (L. Soetens)
Beerse Boys: Wilborts; S. v. Heerbeek, v. Bijsterveldt, R. Willems, v. Rooij; Gooskens, N. v. Heerbeek, J. Willems (71. v. Spreuwel); Verhagen (71. v. Gestel), Mulders, Vingerhoets